УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Україна має план від Бога», – отець Джейсон Шарон, який вивіз понад 30 дітей з-під обстрілів в Україні

16.04.2022 13:13
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
Парма, штат Огайо, США. Тут живе та служить отець Джейсон Шарон – священник Української Греко-Католицької Церкви. 24 лютого до нього прибіг парафіянин Алан. Чоловік був сильно занепокоєний – у країні, де живе його майбутня донька, розпочалася війна. Сиротинець, де перебуває дівчинка, під обстрілами.

Чоловік не знав української мови, законів чи місцевості. Тому попросив допомоги в україномовного священника з Америки. Отець Джейсон Шарон – американець, але кілька років жив на Львівщині, одружений з українкою, тому добре володіє мовою, знає закони та звичаї. Їм вдалося вивезти  одразу понад 30 дітей з-під обстрілів в Україні. Врятувати дітей чоловіки вважали своїм обов’язком перед Богом. Адже, на думку о. Джейсона, Господь завжди має план.

«Вау! Україна має план від Бога. Бог у Його провидінні має великий шлях для українського народу. Ви маєте відповідальність жити з Богом, щоб весь світ міг бачити вашу віру. Ми маємо тепер сучасні проблеми, коли Європа, Америка та росія забули про Ісуса Христа. Коли людина їде до України, то бачить дорогою багато образів, каплиць, хрестів. Це народ, який не забуває про Бога, постійно про Нього пам‘ятає. І це ваше покликання – показати всьому світу, що Бог є і Бог супроводить. Він переможе!

Європа забула про Бога. Через це там не розуміють, що таке родина. Вони не знають, що таке одруження. Хлопець може одружуватися з хлопцем. Тут, в Америці, ми маємо навіть таке, що хлопець може одружуватися з двома. Їхнє одруження має такий вигляд: чоловік, чоловік, чоловік. Це – безбожність, це – богохульство. Україна має можливість показати людей. Ми повинні мати життя схоже на їхнє, де Христос є нашим центром. Ми все робимо по-християнськи, чи для забезпечення нашої держави, чи для наших військових. Скільки капеланів ми маємо?! Вони моляться! Ви бачите, Україна має велике покликання: розповісти світу про Ісуса Христа. Показати віру в Нього. Під час війни всі бачить, весь світ бачить, що Україна має не тільки зброю і солдатів. Вона має молитву. Скрізь в інтернеті можна бачити українських солдатів, які моляться. Вони мають велику довіру до Бога. Сьогодні Бог є в Україні! Він діє в Україні так, що через труднощі ми можемо показати наші глибокі духовні коріння», – каже о. Джейсон Шарон.

Більше про подорож в Україну під час війни, порятунок дітей, шлях до безпеки та людяність о. Джейсон розповів в ефірі «Живого телебачення» програми «Відкрита Церква».

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні