УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Владика Борис Ґудзяк став почесним доктором Католицького університету Америки

15.05.2022 20:07
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
2
14 травня під час випускних урочистостей у Католицькому університеті Америки відбулося вручення почесного доктора з прав людини (Doctor of Human Rights, honoris causa) митрополитові Філадельфійської Архиєпархії УГКЦ, президентові УКУ владиці Борисові Ґудзякові.

У такий спосіб спільнота Католицького університету Америки відзначила владику за його віддане служіння Церкві, католицькій вищій освіті та народу України. «Життя та діяльність архиєпископа Бориса Ґудзяка свідчать про правду сопричастя та справедливості, а насамперед, про витривалість християнської надії», –  йшлося під час нагородження. 

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року владика Борис неодноразово виступав із заявами, закликаючи світ дотримуватися моралі і підтримати український народ: «Ця моральна основа – це наука, яку проповідує Ісус, і за якою покликана жити Церква та її вірні. Правда сопричастя і справедливість, а не насильство і війна – це Божа воля для нас. А Божа правда переможе», – так представляли митрополита під час нагородження у Католицькому університеті Америки. 

Вітаємо владику з цією почесною нагородою! 

Довідка

Католицький університет Америки (The Catholic University of America, CUA) –  приватний університет у Вашингтоні. Заснований в 1887 році католицьким духовенством США за підтримки папи Лева XIII, він є національним університетом Католицької церкви в Сполучених Штатах. Університет є науковим центром для осіб, що вже отримали вищу освіту. В його складі функціонують 12 факультетів і 21 дослідницький центр. Католицький університет – єдиний університет Америки, що видає канонічні дипломи відразу за трьома богословським спеціальностями: канонічне право, філософія і теологія.

ucu.edu.ua


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні