УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Владика Борис Гудзяк подякував Сергієві Проскурні за творчість і попрощався з любов’ю

04.02.2021 10:00
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
Владика Борис Гудзяк, митрополит Філадельфійський, президент Українського католицького університету, висловив співчуття з приводу смерті відомого українського режисера Сергія Проскурні та відзначив його творчий вклад у розбудову Українського католицького університету.

«Дорога опечалена родино і безліч близьких, тут, в Америці, ми долучаємося до вашої скорботи і до ваших молитов за вічний упокій Сергія Проскурні. Наші молитви є уповиті вдячністю Сергієві за його широту поглядів, за його бажання помогти», – сказав владика Борис у спеціальному відеозверненні.

Митрополит відзначив, що він був одним з тих, кому пан Сергій допомагав. «У 1993 році, – розповів владика Борис, – Сергій був режисером з'їзду "Українська молодь – Христові", до організації якої я мав відношення. Він простягнув руку до мого світу. Наступного року, коли Інститут історії Церкви починав свій перший великий проект Берестейські читання виставою в Оперному театрі, Сергій Проскурня нам радо допомагав. Сергій був з нами, і коли академія стала університетом у 2002 році. Він був режисером тижневого дійства, яке завершилося перед Оперним театром за участі 20-ти тисячі людей. У мене навіть фото збереглося, коли ми стоїмо в широких обіймах».

«У 2004-2005 роках, – вів далі єпископ, – Сергій поміг нам зробити ролик "Різдво разом", коли наш університет ще був майже нікому не знаний. Завдяки цьому ролику ця подія набула загальнонаціонального характеру. Сергій був завжди з нами. Він любив УКУ».

У 2017 році була дуже успішна акція, розповів він, під час якої було зібрано 67 мільйонів для української молоді. За ці кошти побудовано чотири будинки, Центр Шептицького в новому кампусі УКУ. Завершальним акордом був вечір в Оперному театрі у Львові. І режисером знову був Сергій Проскурня.

«І останніми місяцями Сергій погодився бути режисером київського банкету УКУ в Києві. Але не дочекалися до багатьох подій, до багатьох розмов, до багатьох святкувань, які для нас видумував, організовував Сергій. Не дочекалися», – з сумом відзначив владика Борис.

«Я дякую Вам, Сергію, за теплоту, за життєздатність, за прихильність, за те, що Ви любили людей. Ми почули Вашу любов. І з цією любов'ю ми Вас прощаємо і молимо Бога, щоб простив Вам усі Ваші провини вольні і невольні. Ми молимося з Вашу зустріч із живим Богом, у мирі і радості», – сказав митрополит.

«Молимося, – додав він, – за всю родину і за всіх друзів, щоб Святий Дух, щоб Пречиста Діва позбавили вас бід. І щоб ми взяли урок з життя Сергія Проскурні, понесли його доброту, творчість, його велику радість у наші будні, у наші життя, у наше майбуття. Вічная пам'ять!».

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні