УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Митрополит Борис Ґудзяк отримав ступінь почесного доктора семінарії святого Карла Борромео

18.05.2021 09:01
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
12 травня 2021 року архиєпископові-митрополиту Борисові Ґудзяку було присвоєно ступінь почесного доктора семінарії святого Карла Борромео (Філадельфійська архидієцезія Римо-Католицької Церкви). Від імені Опікунської ради семінарії ступінь надав архиєпископ Філадельфії Нельсон Перес. Серед осіб, що отримали цей титул, є доктор Жаклін К. Ріверс, професор Андреас Відмер, суддя Самуель Аліто, свята Мати Тереза ​​з Калькутти та колишній головний суддя Пенсільванії Роберт Н. К. Нікс.

З цієї нагоди єпископ-помічник Філадельфійської архидієцезії Тімоті К. Сеніор, ректор семінарії, зазначив: «Для семінарії святого Карла Борромео є честю вручити почесний докторат такому досвідченому науковцеві та діячеві глобальної  Католицької Церкви».

Архиєпископ Ґудзяк також виступив зі словом привітання до випускників та семінаристів.

«Ми маємо привілей, владу і силу, яку дає нам наше Хрещення. Ці привілей, авторитет і сила таємничі, таїнственні. Те, як ми живемо, йде за прикладом самого Господа. Ви, випускники, протягом багатьох років відточувати усвідомлення свого Хрещення. Метою того, що ви пережили в семінарії, – молитва, навчання, духовне провідництво, терапія, супровід – було ваше зростання як членів, як частин Тіла Христового».

Архиєпископ наголосив випускникам, що вони, майбутні священники, служитимуть у складний час, і що проблеми, з якими зіштовхується Церква, зростають. Владика Борис попросив їх покладатися на Бога.

«Одне з хибних уявлень, яке ми маємо, і воно є одне з  найнебезпечніших у духовному житті, – це почуття самовпевненості, самодостатності. Америка вітає незалежність, це позиція, ми бачимо її у словах і поведінці спортсменів, політиків, кінозірок та людей бізнесу. Американська відповідальність важлива, і я сподіваюся, що ми зможемо у ній зростати як громадяни та як нація. Проте мусимо розуміти, що нам самим це не вдасться. Зараз у візантійській та латинській традиції читаємо, що Син Божий у своїй місії постійно наголошує на своїх стосунках з Отцем. Не будьте на самоті! Не чиніть героїчного самогубства! Будьте з Богом! Будуйте стосунки. Розвивайте свою дружбу».

Серед цьогорічних випускників семінарії є диякон Володимир Радько, який служить в Українській католицькій архиєпархії Філадельфії. Він отримав статус магістра богослов’я з відзнакою summa cum laude. Архиєпископ Борис подякував семінарійній спільноті за теплий прийом, який вони надали диякону Володимиру.

Довідка

Семінарія святого Карла заснована в 1832 році. З цього часу вже понад 180 років цей навчальний заклад формує хлопців і чоловіків для священничого служіння в Католицькій Церкві. У серпні 2019 року у семінарії навчалося 165 семінаристів. Географія семінаристів стає дедалі різноманітною. Близько 30 відсотків семінаристів є вихідцями з країн Азії, Африки та Латинської Америки.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами Філадельфійської архиєпархії УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні