УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ у 134-й день війни: «Навіть коли зло нас перемагає, не потрібно ніколи опускати рук»

07.07.2022 22:30
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
2
Борючись проти зла, ми прагнемо до свободи від нього, бо поневолення, рабство завжди приходить від злого, від ворога людського роду, від злого духа. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні у 134-й день збройної агресії росії проти України.

Своє сьогоднішнє звернення Глава УГКЦ виголосив з Перемишля, де 7 липня розпочав свою роботу Синод Єпископів УГКЦ.

«Ми нині будемо просити, щоб Господь Бог послав нам Духа Святого, який допомагає людині залишитися свобідною і несе дар покаяння. Покаяння – це не так якась дія людини, як великий дар Божий, щоб ми разом могли гідно принести плоди покаяння. З давніх-давен українські воїни-захисники, перед тим як стати до зброї, ішли до сповіді та приступали до Святого Причастя, і тоді в повноті Божої благодаті були готові віддати своє життя за Батьківщину», – сказав Глава Церкви.

Дуже важливо, каже духовний лідер, навіть тоді, коли нами оволодіває пристрасть, чинити три речі: усвідомити свою неміч, чинити їй спротив, а відтак викорінювати зло зі свого життя. Саме ці три речі – усвідомлення, спротив і викорінення – ми, християни, називаємо покаянням.

«Бо покаяння – це ніщо інше, як звільнення. Як наші українські війська звільняють недавно окуповані міста й села України, несучи туди знову мирне життя, так людина, коли кається, звільняється від влади ворога людського роду», – сказав Блаженніший Святослав.

За словами Предстоятеля, Україна продовжує спливати кров'ю. Упродовж останньої доби ворог знову намагався наступати, штурмувати наші міста і села на межі Донецької та Луганської областей. Центрами протистояння далі є Слов'янськ, Краматорськ і Бахмут – міста, які були сильно зранені ще у 2014 році. Цієї ночі важкого ракетного удару зазнав Харків. Ворог атакував ракетами Одещину, навмисно знищуючи ті склади, у яких зберігалося зерно, що ним можна було нагодувати мільйони потребуючих людей.

Глава Церкви нагадав, що сьогодні ми святкуємо Різдво Івана Хрестителя. «Іван Хреститель, – розповів він, – своїм народженням знаменував початок нової епохи історії людства – ери Божого милосердя. Саме він був провідником покаяння в пустелі. Ніс людям правду про те, що можна стати іншими, вільними від гріха, але цього треба захотіти. Коли людина кається, приходить Божа благодать».

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні