УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ у 122-й день війни: «У часи війни ціннішим за хліб і масло, за одяг і тепло є людська доброта»

25.06.2022 17:45
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
Наш праведний митрополит Андрей Шептицький говорив, що в часи війни ціннішим за хліб і масло, за одяг і тепло є людська доброта, бо там, де людина зберігає цю внутрішню Богом дану доброту і вміє виявляти її у своїх вчинках, усе починає відроджуватися, усе починає гоїтися. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні у 122-й день масштабної війни росії проти України.

«Лише та людина, яка є носієм доброго Бога, присутнього в ній, може бути по-справжньому доброю стосовно себе самої та інших людей», – вважає Предстоятель.

«І ми знову цього ранку, – сказав Блаженніший Святослав, – дякуємо Господу Богу і Збройним силам України за те, що ми дожили до цього ранку, маємо можливість бачити ранішнє світло, сонячне проміння і засилати Господу Богу наші молитви».

Минулий день, відзначив він, теж був важким для України. Знову загинули люди. Знову смерч руйнувань, знищень пронісся нашою Батьківщиною. Але Україна стоїть. Україна бореться. Україна молиться. Україна захищає людську гідність і людське життя.

У цей день серед моря людської злоби і смерті, яке вилилося на нашу Батьківщину, Глава Церкви роздумав над ще одним плодом Святого Духа, що, можливо, контрастує із дійсністю, яка щодня нас оточує, – добротою.

«Доброта, – переконує Блаженніший Святослав, – є прикметою самого Бога. Наш Господь Бог добрий до людини. Ми читаємо в Божому слові багато описів дії Бога стосовно людини як найвищої доброти. Бог є добротою сам у собі. Бог посилає дощ і сонячне тепло на добрих і на злих. Доброта як плід Святого Духа є найдосконалішим віддзеркаленням Бога, Творця і Спасителя, у житті людини, створіння. Ця доброта розкриває нам доброту людини відповідно до Божого задуму».

Молитвою про плід доброти, додав Глава Церкви, як наслідок життя людини в Дусі Святому, він подякував усім тим, хто має відвагу бути добрим у цьому злому світі, повному ненависті, вбивства і зневаги людини до іншої людини.

«Щиро дякую нашим волонтерам, працівникам соціальних служб, а зокрема тим, хто звершує церковну дияконію служіння потребуючим у любові в час війни, не питаючи іншу людину, звідки вона походить, до якої Церкви ходить, якою мовою спілкується», – сказав духовний лідер України.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні