УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ у 108-й день війни: «Як непросто пояснити світові всю трагедію, яку завдає російський агресор Україні!»

11.06.2022 15:09
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
Як важко сьогодні Україні пояснити світові те, що її болить. Як непросто пояснити всю трагедію, яку завдає російський агресор нашій Батьківщині. Як часом ті люди, які не люблять України, не розуміють усіх нас. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні на 108-й день кривавої повномасштабної війни росії проти України.

Предстоятель сказав, що ми дякуємо Господу Богу і Збройним cилам України за те, що дожили до цього ранку і можемо бачити світло денне, можемо споглядати сонячне проміння.

«У зоні бойових дій і на окупованих територіях цивільне населення переживає справді тяжкі знущання, переживає трагічні моменти, про які ми не все знаємо, але ті відголоски, які до нас доходять, змушують християнське сумління бути чуйним і взивати до всього світу про необхідність порятунку цих людей, негайної зупинки агресора, зупинки цієї несправедливої війни», – наголосив Глава Церкви.

Уже завтра, зауважив духовний лідер, за юліанським календарем ми будемо святкувати день Святої П’ятдесятниці – Зіслання Святого Духа.

Ми можемо бути поєднані онлайн, вважає Блаженніший Святослав, з усім світом, але насправді не мати повноцінних людських стосунків. І сьогодні ми очікуємо Духа Святого, як того, хто є учителем справжніх, глибоких стосунків між людьми.

«Ми сьогодні так потребуємо учителя любові, яким є Дух Святий, бо ми часом можемо говорити між собою однією мовою, але не розуміти одне одного. Натомість той, хто любить, усе розуміє і без слів. І ми так хочемо сьогодні подякувати тим, що вміють любити, говорять мовою любові Духа Святого, а тому відчувають біль і страждання України без слів», – сказав Предстоятель.

Цього дня ми також молимося за наших померлих. «Молимося за наших полеглих воїнів, які віддали своє життя за Батьківщину, за те, щоб ми могли сьогодні жити і втішатися спільною молитвою і спільними роздумами над Божим словом», – додав Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні