УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ у 105-й день війни: «Україна сьогодні як жінка, яка в болях народжує дитя»

08.06.2022 15:57
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
Сьогодні Україна в болях. Україна плаче і страждає, Україна поранена. Але ми просимо Духа Святого, щоб наш біль, наші страждання Він перетворив на страждання задля надії. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні на 105-й день кривавої війни росії проти України.

Хоча вся лінія фронту є у вогні, відзначає Предстоятель, але наші воїни, завдяки яким ми бачимо світло сонячне цього ранку, показують чудеса мужності. Українська душа, українська сила зміцнюється і перемога наближається.

Глава Церкви наголосив, що для цивільного населення Херсонщини ситуація стає прямо критичною. «Допомогти доставити туди харчі, медикаменти є майже неможливим. Ця територія є ізольована так подібно, як Україна в часи Голодомору. Виїхати звідти також стає доволі важко. Багатьох людей ворог прямо прирік на повільну загладу», – вважає духовний лідер.

Сьогодні, за його словами, ми переживаємо уже шостий день Декади місійності, тобто ми день за днем рухаємося до свята Зіслання Святого Духа і очікуємо приходу між нас Третьої особи Пресвятої Трійці, того єдиного, на кого можна надіятися.

І сьогодні Боже Слово говорить нам про біль як про надію. Каже Господь своїм учням на Тайній вечері: «Жінка у болях, тому що прийшла її година. Але потім не пам’ятає своєї болі, бо людина народилася. Людина прийшла на світ». «Ми просимо Духа Святого, щоби наша борня була справді вагітною на надію народження оновленої України», – побажав Глава Церкви.

Зустрічаючись із жінками, які втратили своїх найрідніших на війні, відзначив Предстоятель, від них можна почути справді молитву про те, щоби та жертва їхніх чоловіків, синів, дочок не була даремною. Зустрічаючись з нашими воїнами, зокрема пораненими, ми відчуваємо, що вони готові далі страждати, далі боліти, щоби врятувати людське життя.

«І людина, яка приходить у болях на світ, яка обновляється у тих воєнних стражданнях, надає сенсу всьому тому, що ми сьогодні переживаємо. Так важливо, кажуть матері наших загиблих героїв, щоби їхні діти віддали життя недаремно», – сказав він.

«Ми сьогодні просимо, Душе Святий, дай нам надію, дай нам радість зустрічі з оновленою людиною, яка ось у болях народжується на світ», – попросив Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні