УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ у 90-й день війни: «Боже, спаси і сохрани усіх людей від такої православної культури, яку несе росія!»

24.05.2022 13:18
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
До України прибуло багато міжнародних слідчих, щоб розслідувати, вивчати військові злочини росіян, учинені на українській землі. Перед нашими очима відкриваються жахливі речі… Про це розповів Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні на 90-й день кровопролитної війни росії проти України.

Ми бачимо, наголошує Предстоятель, що російське командування не тільки дозволяє вбивати мирне населення, ґвалтувати жінок, дітей, чоловіків, і то публічно, а й до цього заохочує.

«Звірства стосовно нашого цивільного населення стають невід’ємною частиною цієї ідеологічної війни проти українського народу. Це війна зі злочинами, які світ кваліфікує як геноцид українського народу», – переконує духовний лідер.

Він зауважив, що, незважаючи на все, уже третій місяць Україна стоїть, Україна бореться проти ворога, який в багато разів перевищує нас кількістю і озброєнням. «Справді, сьогодні в Україні Давид протистоїть Голіафові», – вважає Глава Церкви.

У цей день Блаженніший Святослав продовжив роздумувати над так званими чужими гріхами, один з яких – дозволяти на гріх.

Щоразу, вважає він, коли ми створюємо простір в особистому чи суспільному житті для злочинів, коли ми прямо чи непрямо дозволяємо грішити, то стаємо співучасниками тих злочинів, які відбуваються. Дозволяючи грішити, ми стаємо відповідальними за те, що вчинить грішник. І тепер саме цей вид гріха став явним в Україні.

Предстоятель зазначив, що, в контексті вивчення, розкриття злочинів росіян проти людяності, кричущим є вчорашній виступ очільника Російської Православної Церкви на 30-х Міжнародних освітніх читаннях, які проводяться в Кремлі. Патріарх Кирило, зауважив Глава УГКЦ, закликав учителів основ православної культури виховувати дітей на прикладах так званих героїв, які сьогодні воюють в Україні та зі зброєю в руках буцімто захищають росію.

«Промовець чітко не вказав, які приклади він має на увазі, але сьогодні, – коли ми чуємо крик і стогін покалічених душ в Україні, голос крові невинно замордованих жінок, дітей і чоловіків, що кличе із землі до Бога, – із серця звичайної людини виривається плач: Боже, спаси і сохрани всіх людей від такої православної культури!», – наголосив Блаженніший Святослав.

«Боже, – попросив духовний лідер, – благослови українське військо! Боже, прийми сльози, плач, молитви мільйонів українців, жертв цієї війни!»

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні