УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ у 68-й день війни: «Не можна йти на компроміс зі злом, бо такий компроміс краде в нас справжній Христовий мир»

02.05.2022 14:53
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
Ми бачимо, що той мир, який дарує Христос, не настає внаслідок компромісу, людських міркувань і договорів. Він є синонімом поняття повноти життя та істини, – повноти, до якої покликана людина, віруючи у воскреслого Христа. Таке переконання висловив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні у 68-й день війни росії проти України.

Глава Церкви відзначив, що незважаючи на те, що Україна стікає кров’ю, вона бореться і перемагає.

«Незважаючи на цей великий військовий тиск, наш народ віднаходить у собі силу, щоб протистояти цьому ворогові. Адже ми відчуваємо, що ми морально сильніші. Ми боронимо свою землю. І той, хто справді бореться за правду, за мир – завжди має перевагу, навіть над тим ворогом, який володіє більшою кількістю людських ресурсів і зброї», – вважає Предстоятель.

У цей день Блаженніший Святослав роздумував над євангельським блаженством, яке говорить про Христовий мир.

Каже Христос: «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться».

Тепер ми багато чуємо про миротворців... «Але про яке творення миру йде мова? – риторично запитує він. – Дехто нині думає, що миротворець – це той, хто шукає компромісу, а мир – це своєрідна угода про ненапад або компроміс у певній формі. І коли хтось обстоює певну об’єктивну істину, його вважають небезпечним для миру, тому що він може не погоджуватися, не йти на компроміс із позиціями інших співрозмовників чи, можливо, тих, які хочуть домовлятися будь-яким коштом».

Але про яких миротворців каже нам Христос, і про що взагалі говорить нам це євангельське блаженство?

«Ми сьогодні в Україні посилено молимося за мир. Проте ми розуміємо, що не можна йти на компроміс із дияволом, із злом. Бо такий компроміс краде справжній Христовий мир. А ми хочемо бути носіями Божого миру, миротворцями, щоб у Христі всі люди були примирені між собою, а відтак з Господом Богом», – наголосив духовний лідер.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні