УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ: «Разом з прикладами геройства маємо приклади ницості тих, кого ми обирали у владу. Вони – як Юда Іскаріотський»

20.04.2022 14:34
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
Війна – це жахливий момент, коли все тайне стає явним. Разом із прикладами геройства ми маємо приклади ницості. Маємо приклади зради. Ми бачимо, що навіть ті, кого наші люди вважали своїми обранцями, кому доручали владу в Україні чи навіть обирали їх як депутатів до Верховної Ради, торгують чи торгували Україною.

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму воєнному зверненні у 56-й день війни. Таких зрадників Глава Церкви порівняв із Юдою Іскаріотським, який зрадив Ісуса Христа за гріш. «А Україна – наша Мати, – наголошує Предстоятель. – Наш народ, який виборює своє право на життя, є тим, кого не можна оцінити. Йому не можна виставити ціну, бо людське життя є безцінне в Божих очах».

«Ми бачимо, що загарбники часом оцінюють людське життя дешевше від вартості мобільного телефону чи якогось домашнього кухонного приладу», – зауважив Глава Церкви.

Блаженніший Святослав відзначив, що особливо в ці дні ми молимося, переживаємо і боремося за наш славний Маріуполь, який героїчно протистоїть ворогові. «Маріуполь взиває до сумління України і світу про допомогу, про відкриття необхідних гуманітарних коридорів для порятунку життя людей. Понад сто тисяч мирних жителів ще залишилося в цій пастці смерті. Уже кілька днів не відкривали жодних гуманітарних коридорів. І це завдання всіх нас: духовних, цивільних, дипломатичних кіл – рятувати життя людей в Україні», – наголосив він.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні