УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Біля стіп Зарваницької Богородиці просимо захисту і допомоги в боротьбі з російською ордою», – митрополит Василій Семенюк під час молитовного марафону

02.03.2022 18:51
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
Ми віримо в слова Богородичної пісні: «Ще не чувано ніколи, щоб Вона не помогла, чи у горю, чи в недолі цього земного життя». Нехай милосердний Господь захистить Україну в час війни. З нами Бог! З нами перемога! Про це сказав архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ владика Василій Семенюк під час молитовного марафону «Україна під покровом Богородиці» в прямому ефірі «Живого ТБ», після молитви Акафісту до Пресвятої Богородиці в Зарваниці біля чудотворної ікони Богородиці.

«Сьогодні, у складний час війни, ми зібралися біля стіп чудотворної ікони Божої Матері в Зарваниці. Тут, ще у XIII столітті, Божа Мати в чудесний спосіб врятувала одного монаха з Києва. Так само і сьогодні, у XXI столітті, біля стіп Богородиці просимо захисту і допомоги в боротьбі з російською ордою, яка хоче знищити нашу державу, землю і народ», – зазначив митрополит Василій.

За його словами, сьогодні тисячі вірних синів і дочок українського народу зі зброєю в руках боронять свою Батьківщину, пам’ятаючи слова Христа: «Ніхто більшої любові не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх» (Ів. 15, 13).

Сьогодні, каже архиєрей, мільйони українців мобілізували свої сили, щоб дати гідну відсіч загарбнику. У сльозах і крові народжується нова Україна, відроджується козацький дух нашого народу. Цілий світ стає на захист України.

«Зокрема Папа Франциск закликає всіх християн у всьому світі стати до неустанної молитви та посту за мир і спокій в Україні. Також підтримуймо заклик Отця і Глави нашої Церкви, який сьогодні перебуває в Києві, жертвувати різні духовні практики, Святе Причастя за мир в Україні», – попросив Тернопільсько-Зборівський митрополит.

«Священників прошу щодня служити Святі Літургії, підтримувати на дусі вірних Божим словом та служити у Таїнстві Покаяння. Особливо прошу молитися за наших воїнів-захисників, за провід нашої Церкви, який я віддаю під покров Богородиці», – додав митрополит Василій.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні