УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Папа Франциск: «Повторюю: нехай замовкне зброя!»

27.02.2022 14:05
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
3
Під час недільної зустрічі з паломниками Папа Франциск звернувся із закликом припинити кровопролиття в Україні, нагадуючи про те, що жертвами війни є прості люди, які прагнуть миру.

Промовляючи після проказування молитви «Ангел Господній» до паломників, які в неділю, 27 лютого 2022 року, зібралися на площі Святого Петра у Ватикані, Папа Франциск скерував думку всіх до того, що відбувається в Україні. Він сказав:

«Дорогі брати й сестри, цими днями нас потрясли трагічні речі - війна. Ми неодноразово молилися за те, щоб не було прийняте рішення ступити на цю дорогу. І не перестаємо молитися, навіть більше, ще наполегливіше благаємо Бога. Тому знову звертаюся до всіх із заохоченням провести 2 березня, у Попільну середу, День молитви і посту за мир в Україні. Робимо це для того, щоб бути поруч із стражданнями українського народу, щоб усім почуватися братами й сестрами та випрошувати в Бога кінець війни.

Той, хто веде війну, втрачає людяність. Він не думає про людей, не має перед очима конкретне життя людей, а ставить на перше місце часткові інтереси та владу. Він ввіряється диявольській і збоченій логіці зброї, що є найвіддаленішою від Божої волі. Він віддаляється від простих людей, які хочуть миру. Бо ж у кожному конфлікті звичайні люди є справжньою жертвою, що платить особисту ціну за безумства війни. Думаю про похилих віком, про тих, які в ці години шукають притулку, про матерів, які втікають з дітьми… Це брати й сестри, для яких є нагальним відкрити гуманітарні коридори та яких потрібно прийняти.

Із серцем, яке розривається від того, що відбувається в Україні, не забуваймо про війни в інших частинах світу, як у Ємені, Сирії, Ефіопії. Повторюю: нехай замовкне зброя! Бог перебуває на боці миротворців, а не тих, які застосовують насильство. Бо той, хто любить мир, як читаємо в Конституції Італії, "відкидає війну як засіб образи свободи інших народів і як засіб вирішення міжнародних суперечок”».

Вітаючи паломників, присутніх на площі, Святіший Отець вказав на численні українські прапори, а тому звернувся із християнським привітанням українською мовою: «Слава Ісусу Христу!».

www.vaticannews.va

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні