УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ до Дня мирянина: «Будьте відважними ісповідниками християнської віри в сучасному світі»

25.06.2021 20:38
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
Не бійтеся викликів, коли світ не поділяє ваших переконань. Будьте активними, відважними. Живіть глибоким духовним життям! До цього закликав мирян Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у вітальному слові з нагоди Дня мирянина, який в УГКЦ святкується щороку 26 червня.

«Глибока молитва, часта Сповідь, часте Святе Причастя дадуть вам можливість мати всі необхідні дари Святого Духа, які вам будуть необхідні для того, щоб втілювати вашу віру, релігійні переконання у вашу професійну діяльність, у ваше сімейне життя. Ці дари Святого Духа допоможуть вам бути "світлом для світу", "сіллю землі", "євангельською закваскою", які повинні переобразити те суспільство і той світ, у якому Господь вас кличе бути носіями Євангелія», – підкреслив Глава Церкви.

«Будьте святими, активними мирянами нашої Церкви! Якими будете ви християнами, такою завтра буде ваша Церква», – додав на завершення Блаженніший Святослав.

Як відомо, покровителем мирян в УГКЦ є блаженний мученик Володимир Прийма – дяк зі Страдчу, який загинув мученицькою смертю у 1941 році. У 2001 році папа Іван Павло ІІ беатифікував його у Львові під час свого візиту в Україну. Серед грона 28-ми новомучеників УГКЦ Володимир Прийма був єдиним мирянином.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні