УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Спецпогашення поштової марки, присвяченої 25-річчю Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій

24.06.2021 14:09
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
До 25-річчя Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій державне підприємство «Укрпошта» випустило ювілейну марку та спеціальний конверт, погашення яких відбулося 24 червня, перед урочистим засіданням з нагоди цієї дати. У церемонії взяли участь Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, та Блаженніший Епіфаній, Предстоятель ПЦУ, члени ВРЦіРО і запрошені гості.

Блаженніший Святослав, який зараз головує у ВРЦіРО, та митрополит Епіфаній у вітальному слові до учасників урочистих зборів підкреслили, що до такої поважної річниці організації, що об’єднує 95 відсотків Церков, релігійних об’єднань та організацій в Україні і 25 років працює на порозуміння та об’єднання вірян у Незалежній Україні, вирішено виготовити щось, що залишиться на пам'ять, для історії.

«Сьогодні у нас свято, яким ми хочемо поділитися з усім українським суспільством, – ми святкуємо 25-річчя утворення Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій, – звернувся з вітальним словом до присутніх Блаженніший Святослав. – З цієї нагоди у нас виникла думка: виготовити щось, що залишиться. Ювілеї минають, але пам’ять має залишатися. А відтак праця повинна продовжуватися. І ось у співпраці з "Укрпоштою" ми сьогодні реалізуємо гарний цікавий проєкт. Це ще один із способів, як вшанувати наш ювілей».

«Спливає чверть століття, як ми вміло разом співпрацюємо і приймаємо рішення, часом складні, але консенсусні, – підкреслив у своєму слові митрополит Епіфаній. –  Тому справді, розпочинаючи святкувати наш ювілей, ми повинні залишити щось для історії. І, зокрема, погашення цієї марки і конверта залишить свій слід в історії святкування 25-ліття нашої спільної діяльності».

Чотири ексклюзивні примірники ювілейної марки і спеціального конверта були погашені і підписані безпосередньо Блаженнішим Святославом та митрополитом Епіфанієм. На марці зображено логотип ВРЦіРО – карту України із символічним зображенням членів ВРЦіРО. Автор ескізів марки та конверта – художник Андрій Пилюх.

Спеціальний поштовий штемпель, виготовлений для цієї марки, – з художнім малюнком із назвою події та зазначенням дати, використовується лише один день. Спецпогашення фіксує історичність дати, і такі ювілейні конверти та марки займають почесні місця у колекціях філателістів усього світу.

Департамент інформації УГКЦ,
фото: Олександр Савранський

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні