УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ попросив мирян у Квітну неділю і на Великдень єднатися у молитві онлайн

05.04.2020 21:43
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
7
Посвячувати лозу та пасхальні кошики ми будемо онлайн. Ця молитва і благословення потраплять в усі домівки, які єднатимуться з нами за допомогою онлайн-трансляцій. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав на завершення Літургії у Патріаршому соборі Воскресіння Христового 5 квітня 2020 року.

«Дуже прошу вас поставитися з розумінням до того, що у Квітну неділю та на Великдень ми всі не зможемо бути разом у храмі. Ми єднатимемося в молитві через трансляцію. А тим, хто прийде, — доведеться молитися надворі, на подвір'ї біля собору. До храму зможуть потрапити тільки священнослужителі і ті, які допомагають звершувати богослужіння», — повідомив Блаженніший Святослав.

Читайте також: Молитися онлайн, не цілувати плащаниці, на Великдень служити на вулиці, ‒ Глава УГКЦ дав поради, як служити у Страсний тиждень і на Великдень

Предстоятель УГКЦ водночас закликав надворі зберігати соціальну дистанцію і виконувати інші приписати компетентних органів щодо санітарних норм.

«Але пасхальна радість буде! Воскреслий Христос до нас прийде. Це тимчасові обставини, які ми разом свідомо мусимо пережити. Настане день, коли ми всі разом повернемося до наших храмів і спільнота Церкви у видимий спосіб буде славити Господа Бога», — запевнив Глава УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні