УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Блаженніший Святослав: «Покора – це не самозаперечення, а здатність визнати правду перед Господом»

20.12.2019 12:17
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
5
Покора – це не самозаперечення. Покора – це не плекання комплексу провини чи неповноцінності. Покора – це здатність визнати правду, зокрема перед Істиною. Ми, як християни, віримо, що Істиною є Господь. А для того щоб я справді міг бути свобідним, мушу бути покірним і визнати, що є добрим.

На цьому наголосив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у прямому ефірі програми «Відкрита Церква». Співрозмовником Предстоятеля стала головний редактор Київського бюро «Радіо Свобода» Інна Кузнецова.

«Для того щоб зростати й досягнути певного рівня зрілості, я повинен навчитися чомусь одному казати «так», а іншому – «ні». Бо якщо ти не вмієш говорити «ні», то твоє «так» тоді нічого не варте. Адже коли хворий хоче одужати, то він мусить визнати наявність хвороби, тобто упокорити себе перед цим фактом. І лише тоді він може звільнитися від хвороби», – зазначив духовний лідер греко-католиків.

На запитання, чи часто йому доводиться говорити «ні», Блаженніший Святослав відповів: «Абсолютно, зокрема собі. Наприклад, коли ти вибираєш щось одне, то багатьом іншим можливостям мусиш казати «ні». Ми повинні справді вміти вибирати і за наш вибір нести відповідальність».

 

Департамент інформації УГКЦ


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні