УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ: «Прошу всіх вас молитися за українське військо, яке ціною власної крові обстоює наш мир»

14.10.2017 22:12
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
4
Ми сьогодні відчуваємо, що в усіх наших болях і стражданнях ніхто не самотній, бо є наша Мати, Богородиця, яка добре розуміє і знає все те, що ми переживаємо і сьогодні над нами розстеляє свій небесний Покров. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час проповіді у Києві, у монастирі сестер Пресвятої родини на свято Покрови Пресвятої Богородиці. Цього дня в храмі відбулися дияконські свячення.
Зображення 1 / 18 Користуйтеся клавішами для перегляду

Як зазначив проповідник, свято Покрови стало слов'янським, київським святом, бо знаємо, що благовірний князь Ярослав Мудрий посвятив під Покров Пречистої Діви Марії свій народ, свою державу і своє військо.

Блаженніший Святослав розповів, що приїхав з молитви разом із Президентом, із командуванням нашого війська із собору Святої Софії. «І кілька годин перед тим, стоячи на тому місці, дивлячись на Оранту, я міг відчути, що переживав князь Ярослав Мудрий. Зокрема, він бачив велику тривогу свого народу, бо кажуть, що будував цей храм і цю Оранту, дякуючи Господу Богу за перемогу над печенігами. Але в храмі, мабуть, дивлячись на Київську Оранту, під її Покров посвятив свій народ. І свято Покрови стало не тільки церковним, не тільки релігійним, а й національним святом», – сказав Предстоятель УГКЦ.

Тому, відзначив Глава УГКЦ, сьогодні ми святкуємо День українського війська.

Блаженніший Святослав розказав, що буквально цими днями відбулася зустріч Всеукраїнської ради Церков з дружинами і дітьми наших військовослужбовців, які зараз перебувають у полоні. «Було дуже зворушливо і боляче бачити сльози жінок і матерів, які просили в церковних очільників нашого народу допомоги. Це була молитва заступництва. Ми зі свого боку зробимо все, що можемо. Але Мати, яка найкраще розуміє, що сьогодні переживає українська мати, син якої воює на фронті або перебуває в полоні, найкраще розуміє сьогодні вона – Богородиця», – вважає Глава Церкви.

Предстоятель УГКЦ також відзначив, що саме в ці дні, 75 років тому, на Волині створилася Українська повстанська армія, «як армія заступництва, єдиний захист і самооборона нашого народу». «Бо оборонятися – це природне право кожного народу, кожної людини», – підкреслив проповідник.

Архиєрей пригадав, що коли почалася війна у 2014 році, наша Церква урочисто в усьому світі відновила посвяту українського народу і Української Держави під Покров Пречистої Діви Марії. І сьогодні багато хто може сказати, що вона чуває своїм Покровом над усіма нами.

«Хочу побажати всім нам, з одного боку, навчитися такої глибокої молитви в Богородиці за нашу державу, за наш український народ. Хочу запросити всіх вас молитися за українське військо, за наших синів і дочок, які ціною власної крові обстоюють наш мир, нашу свободу і наше майбутнє. Але ми сьогодні молимося з певністю, що жодна наша молитва, жодна праця, жодна сльоза, жодна крапля поту не є даремною. Тому що з нами разом і серед нас молиться сама Мати Божа», – просить задуматися всіх і кожного Глава УГКЦ і запевнив, що так, як колись вистояв наш народ, вистоїмо ми і сьогодні, бо стоїмо разом із нею у молитві.

Фото: бр. Іпатій Сеньківський, ЧСВВ

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні