УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

У Римі розпочалось паломництво з нагоди 150-річчя канонізації священномученика Йосафата

24.06.2017 13:36
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
24 червня в прокатедральному соборі Святої Софії в Римі розпочалися молитовні заходи з нагоди вшанування ювілею 150-річчя канонізації українського мученика за єдність святого Йосафата Кунцевича. Архиєрейську Велику вечірню з литією очолив Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ.

У своєму зверненні до паломників Глава УГКЦ вказав на значення постаті св. Йосафата у змаганнях за єдність українських Церков і додав: “Завтра ми будемо молитися Божественну Літургію на головному престолі Католицької Церкви. Це особливий привілей, який надав Святіший Отець з нагоди цього ювілею. Папський престол знаходиться на гробі св. апостола Петра, а поряд, в одному з бічних престолів, спочиває наш св. Йосафат, який віддав своє життя за єдність із Вселенською Церквою”. Проповідник зазначив, що “ми прийшли до Рима, щоб помолитися і вшанувати св. Йосафата, але цей святий також молиться за нас і присутність його мощів у головному храмі Вселенської Церкви – це його пошана до всього українського народу”.

Блаженніший Святослав також привітав паломників з України та діаспори і подякував членам Оргкомітету за організацію паломництва.

Разом із Главою УГКЦ співслужили єпископи з України та діаспори, у богослужінні взяли участь чисельно присутні священики, представники різних монаших чинів і згромаджень, паломники з України та діаспори. Богослужіння супроводжував співом хор Івано-Франківської духовної семінарії імені святого Йосафата.

Сьогодні, о 12.00, паломники візьмуть участь у молитві “Анджелус” із Папою Франциском, а о 13.00 розпочнеться Архиєрейська Божественна Літургія в соборі Святого Петра.

Переглянути подію можна на сторінці Живого ТБ у фейсбуку

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні