УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ: «Сьогодні ми живемо в час пустослів’я, коли ніхто не несе жодної відповідальності за свої слова»

14.11.2016 17:54
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
12
У неділю, 13 листопада 2016 року, в церкві Святої Варвари у Відні відбулася Архиєрейська Служба Божа, яку разом із українським греко-католицьким духовенством в Австрії відслужив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.
Зображення 1 / 6 Користуйтеся клавішами для перегляду

З Предстоятелем УГКЦ співслужили парох о. Тарас Шагала, сотрудник храму о. Олег Ковтун та генеральний вікарій католиків візантійського обряду в Австрії о. Юрій Коласа.

Помолитися з Главою УГКЦ та почути його проповідь прийшло чимало українців. «Навіть хор сьогодні співає по-особливому піднесено. Ви чуєте, яка свята атмосфера зараз у церкві? Це благодать Божа, що ми маємо можливість сьогодні молитися разом із Блаженнішим Святославом!» – із захопленням розповідає пані Надія, яка проживає у Відні вже більше від десяти років.

З особливою увагою вірні слухали проповідь Отця і Глави УГКЦ на тему недільного Євангелія від Луки, що описує притчу про сіяча та зернини, які падають на різний ґрунт. «Кожен із нас по-різному ставиться до того Божого Слова: хтось його не приймає і стає подібним до кам‘янистого ґрунту, хтось – радо приймає, але не ставить на перше місце. Христос заохочує нас сьогодні бути подібними до доброї ріллі, яка приймає це Слово», – сказав проповідник.

Він також зауважив, що сьогодні ми живемо в час пустослів’я, коли ніхто не несе жодної відповідальності за свої слова і розпізнати Слово Євангелія інколи буває важко.

Після Богослужіння Глава УГКЦ поділився з громадою Святої Варвари своїми враженнями від триденного візиту до Австрії, зокрема від зустрічей з українськими священиками, дітьми та молоддю. «Вчора я відвідав Українську суботню школу. Хочу вам сказати, що це унікальна інституція. Там працюють викладачі, які більше професійні, ніж учителі в державних школах, адже до звичної школи діти мусять іти, а до суботньої – хочуть!»

Блаженніший Святослав подякував усім батькам, які дбають про християнське та патріотичне виховання своїх дітей. Архиєрей згадав і про суботню зустріч із представниками українських громадських організацій, які особливо активізувалися в цей не простий для України час. «Тож дозвольте мені передати вам сердечне вітання і вдячність від наших братів та сестер з України», – додав Глава УГКЦ.

Наприкінці свого звернення Блаженніший Святослав розповів, що 13 листопада у всій Католицькій Церкві відбувається завершення Ювілейного року Божого милосердя. Глава УГКЦ сказав: «Господь так розпорядився, щоб я оголосив про завершення цього Року милосердя саме тут, у церкві Святої Варвари у Відні. Можливо, це певне слово Господа до всіх вас: „Будьте милосердні, як і Отець ваш милосердний“».

 

Прес-служба Ординаріату для католиків візантійського обряду в Австрії

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні