УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ: «У 2016 році ми не маємо причини для занепаду духом»

06.01.2016 21:42
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
6
Переконаний, те, що відбувається сьогодні в Україні, – це боротьба, боротьба між добром і злом. Це боротьба між тими, хто приймає Божу любов, і тими, хто її заперечує і відкидає. Це боротьба між безбожництвом і вірою в Бога. Тому хочу всіх запросити стати на стороні віри, надії і любові. Ми тоді справді побачимо, що зможемо вистояти і перемогти у тій боротьбі завдяки духовній силі, яку має наш народ.

Про це відзначив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у традиційному різдвяному інтерв’ю «5-му каналу».

Говорячи про надію українців на краще майбутнє, незважаючи на важкі сьогоднішні часи, Предстоятель зауважив, що за християнським розумінням, надія завжди випливає з віри. Та людина, яка не має віри, важко, аби вона мала надію, щоб вона могла впевнено поглянути в завтрашній день. «Святкуючи Різдво, – сказав Блаженніший Святослав, – ми віримо, що Бог став дуже близько до людини, Бог воплотився, став дитиною, став людиною».

Він розповів, що святі отці говорили, що в таїнстві Різдва є якась антиномія: невидимий став видимим, Бог на землю зійшов, а людина на небо вийшла, всемогутній став тендітним, беззахисним дитятком. «І саме ось таке поєднання, також згідно з християнською вірою, є джерелом обміну всіх властивостей і дарів. Саме через те, що з нами Бог і ми в це віримо, ми є сильні. Навіть тоді, коли ми часом відчуваємо свою слабкість. Саме те, що Бог став людиною, став одним із нас, ми відчуваємо, що ми не є покинуті. Ми відчуваємо, що маємо надію, бо та надія народилася. Ось вона подається нам як новонароджене дитя Ісус», – зауважив Блаженніший Святослав.

«Тому ми, християни, – запевнив він, – з великою впевненістю дивимося в майбутнє. Спасіння, про яке ми говоримо, це є Божий дар. Людина не може заслужити спасіння, не може сама його здобути, вона може лише цей дар прийняти, отримати».

«Отож якщо мова йде про наше суспільне життя, державне будівництво, ми, віруючи в те, що з нами Бог, повинні сміливо, впевнено будувати своє майбутнє», – переконує він.

Глава Церкви наголосив, що в цьому новому році ми не маємо причини для занепаду духом, для знеохоти, для якогось розчарування, бо це все випливає від зневіри. «Отож у Різдві Христовому обновімо нашу віру, яка дасть нам силу надії», – закликав Предстоятель.

 

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні