УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

В Березівці, що на Одещині, розпочинають будівництво храму УГКЦ

04.02.2022 14:01
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
2
З благословення владики Михаїла Бубнія, екзарха Одеського, парафіяльна громада священномученика Миколая Чарнецького УГКЦ в м. Березівка Одеської області на чолі з настоятелем о. Ігорем Кузиком розпочинає будівництво нового храму.

Навесні цього року, вірні планують закласти фундамент.  

Громада священномученика Миколая Чарнецького зареєстрована у 2008 році. З 2008 по 2019 роки богослужіння для вірних греко-католиків відбувалися у пристосованих приміщеннях.

Через труднощі з виділенням земельної ділянки під будівництво храму УГКЦ у 2014 році було вирішено придбати 0,1 га в новому житловому масиві. Протягом 2016-2019 років велися роботи над виготовленням дозвільних документів, зміни цільового призначення, проведення світла та облаштування богослужбової каплиці на честь священномученика Миколая Чарнецького, яку 14 квітня 2019 року освятив владика Михайло Бубній.

Вірні щиро вірять, що в багатонаціональному містечку, населення якого сягає понад 9 тисяч осіб, незабаром постане перший храм Української Греко-Католицької Церкви. Також парафіяни просять усіх людей доброї волі про допомогу в будівництві храму та молитовної підтримки для втілення доброго задуму. Допоки триватимуть будівельні роботи над зведенням свого храму, богослужіння для вірних греко-католиків відбуваються в каплиці.

Пресслужба Одеського екзархату


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні