УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Для священиків Одеського і Кримського екзархатів проводять формаційні курси про сповідництво та проповідництво

05.10.2017 12:18
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
4
З 2 по 5 жовтня 2017 року, за ініціативи владики Михайла (Бубнія), у м. Скадовську проводяться курси постійної формації для духовенства Одеського і Кримського екзархатів УГКЦ. Тема цьогорічних зустрічей "Сповідництво та проповідництво як невід’ємні складові душпастирського служіння".
Зображення 1 / 13 Користуйтеся клавішами для перегляду

Програма курсів побудована так, що до обіду проводяться дві лекції на тему сповідництва, а після обіду – дві лекції з проповідництва. Доповідачем на тему сповідництва було запрошено владику Володимира (Груцу), протосинкела та Єпископа-помічника Львівської архиєпархії. На тему проповідництва Слова Божого запрошено преподобного о. Андрія Олійника, ЗНІ, доктора з пасторального богослов’я та гомілетики, викладача й завідувача Кафедри пасторального богослов’я УКУ.

Владика Володимир розглядає Святу Тайну Сповіді як духовну терапію, завдяки якій кожний сповідник, згідно з навчанням святого Альфонса, виконує функцію батька, вчителя, лікаря і судді. Присутні застановлялися над рисами сповідника, що впливають на духовне добро вірних.

Отець д-р Андрій Олійник у своїй тематиці висвітлює вербальні та невербальні способи звернення до слухача, основні види та поетапну підготовку священика до проповіді, через асоціацію, медитацію та екзегезу.

Ці курси мають на меті не тільки інтелектуальний зріст, а й приватні духовні розмови з реколектантами та владикою Михайлом, міжособистісний контакт священиків, ділення власним душпастирським досвідом, труднощами та духовними викликами південних теренів України і Криму.

 

Довідка  Місто Скадовськ для Одеського екзархату є цікаве тим, що перше втілило в життя стратегію розвитку Одеського екзархату, відповідно до якої в кожному обласному і районному центрі повинно постати по декілька греко-католицьких храмів, адже на цих теренах проживає багато вірних УГКЦ, а також тих, що бачать в ній справжню українську Церкву, яка голосить Євангеліє і є патріотом власної держави. У Скадовську збудовано й освячено два греко-католицьких храми, одним з яких опікується чернеча родина отців Воплоченого Слова, а іншим – прот. Володимир Цяпка, протопресвітер Скадовського деканату.

 

Прес-служба Одеського екзархату
www.ugcc.od.ua

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні