УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Як врятувати подружжя і навчитися прощати? Поради Глави УГКЦ

25.07.2021 07:45
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
Я прощаю не тому, що я є добрий, а тому, що Бог мені простив. І тим прощенням я ділюся з іншими. Тому діліться одне з одним Божим прощенням і Божою любов’ю, яку ви отримали від вашого Небесного Отця. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у Зарваниці під час спілкування з молоддю, відповідаючи на запитання, як у подружжі навчитися прощати.

Предстоятель відзначив, що подружжя теж має період криз, але ці кризи потрібно навчитися долати разом.

Глава Церкви дає кілька універсальних порад, як пережити кризу.

Перша – справжнє подружжя, яке є благословенне Церквою, каже він, є Святим Таїнством не тільки тоді, коли люди в храмі вінчалися. Таїнство Подружжя є діяльне під час усього часу спільного подружнього життя.

«Божа благодать, яку ви отримали в момент вінчання, є з вами. Коли вам важко, коли є криза в подружжі, треба ту Божу благодать подружжя оживляти. У який спосіб це робити? Молитвою, сповіддю, святим Причастям... Часом потрібно навіть мати духовного порадника, який може ту ситуацію проговорити, розібрати, – сказав Предстоятель УГКЦ і наголосив: – І не спішити ламати подружжя».

Треба вчитися прощати, вважає він, бо прощення – глибокий духовний акт. «Прощати – це не означає закрити очі на зло чи робити вигляд, що нічого не сталося. Прощати – означає вміти змінитися і хотіти мінятися разом на краще», – просить застановитися духовний лідер.

Читайте також: Таїнство Подружжя є Доброю новиною, Євангелієм, яке Церква проповідує серед світу самотності

Другий дуже важливий момент – спілкуватися.

«Ми знаємо, коли ми гніваємося і не говоримо одне з одним, тоді трудність простити зростає. Тому, навіть коли ви відчуваєте образу, не переривайте діалогу, говоріть одне з одним. Не бійтеся сказати одне одному те, що вас заболіло», – закликав він.

Третє, – про це дуже багато говорить Папа Франциск, – треба вміти слухати.

«Уміти слухати іншого – мистецтво. Уміти слухати може бути також виявом поваги і любові до іншої особи. Тому треба спілкуватися. А благодать прощення – це дія Божої сили в нашій людській природі», – резюмував Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні