УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

На загальнонаціональній прощі у Зарваниці відбувся велелюдний похід зі свічками

18.07.2021 11:51
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
17 липня, пізно ввечері, під час загальнонаціональної прощі до чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої відбувся велелюдний похід паломників із запаленими свічками від парафіяльного храму Зарваниці до місця появи Богородиці, де встановлено монумент на Її честь. Процесію очолив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав у супроводі архиєреїв УГКЦ, високодостойних гостей.

Тисячі вірних ішли центральною вулицею села у супроводі оркестру і співали пісню «Із Києва міста». Відтак на чудотворному місці вдарили дзвони, а Глава УГКЦ традиційно розпочав Молебень до Матері Божої за заступництво і покров над українським народом у нелегкий час війни та пандемії.

«Над нами, над Україною небо є відкрите, а Господь Бог прихиляється до нас. Його наче викликає до нас наша Небесна Мати, Пречиста Діва Марія… Отими дверима, отою ліствицею, яка відкриває небеса і робить Бога близько присутнім, є особа Пречистої Діви Марії. Тому нам так легко молитися тут за заступництвом Пречистої Діви Марії», – сказав Блаженніший Святослав.

Після Молебню було відслужено Панахиду за всіх полеглих захисників України у новітній війні на Сході нашої Батьківщини.

Ще одним елементом прощі стали нічні чування. Біля парафіяльної церкви проводилася євангелізаційна програма для молоді, на якій звучала християнська музика від гурту «Кана» і «Kerygma Project». З духовним словом до молоді звернувся о. Ігор Махніцький.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні