УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Посланник Папи Франциска в Зарваниці: «Молімося до Князя миру, аби зброя нарешті замовкла на цій улюбленій українській землі»

15.07.2018 18:03
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
2
Запевняю вас, що італійські єпископи роблять усе можливе, щоб українські вірні одержали душпастирську опіку своїх священиків. Ми прагнемо забезпечити ваших вірних також усіма необхідними культовими спорудами для молитви, щоб українські мігранти не почувалися покинутими, а улюбленими синами й дочками єдиної Церкви.

Про це 15 липня сказав Архиєпископ Гуалтьєро Бассетті, Президент Італійської Єпископської Конференції, особливий представник Папи Франциска на Загальнонаціональній прощі до Зарваницької чудотворної ікони Матері Божої.

Кардинал передав найщиріші вітання від Папи Франциска і як Президент Італійської Єпископської Конференції – братерські обійми всього італійського народу. «Як прекрасно сьогодні зустрітися з численними братами у вірі у стіп Зарваницької Діви Марії. Це надзвичайно гарне місце, місце віри й душі, де християнський народ віднаходить себе поруч із Матір’ю, що завжди чуває над своїми дітьми, особливо в сумні темні часи страждань і переслідувань», – сказав Архиєпископ.

Він відзначив, що український народ пережив одне з найжахливіших переслідувань в історичній пам’яті, але ніколи не був покинутий Господом Богом. Господь перебував із ним навіть тоді, коли здавалося, що все остаточно втрачено й нема жодної надії. Марія не дозволяла погаснути світлу віри.

«До цієї святині, – каже посланник Папи Франциска, – звертають свої думки і молитви українські вірні, що живуть на Батьківщині, а також і ті, яких життя розкидало по цілому світі. Багато українців живуть в Італії, де їх приймають та поважають за віддану працю на підприємствах, поряд із людьми похилого віку та хворими. Віра в Господа Ісуса єднає нас і робить братами одні одним. Братами, які допомагають одні одним у різних потребах, як це, наприклад, відбувається між доброчинними організаціями міста Перуджа та Київським Карітасом».

Архиєпископ Гуалтьєро Бассетті розповів, що минулого року його вірні мали велику ласку приймати в соборі Зарваницьку ікону. І люди численно прийшли помолитися до неї.

«Святійший Отець нам неодноразово нагадував про те, що мир – це найвище благо для всіх народів. Мир – найвище благо особливо для українського народу, який вже роки терпить від меча війни, що приносить смерть, руйнування та страждання, як я міг пересвідчитися вчора в Гарнізонному храмі міста Львова, дивлячись на фотографії численних молодих людей, які загнули на війні. Молімося до Князя миру, аби зброя нарешті замовкла на цій улюбленій українській землі та в інших частинах світу», – закликав кардинал.

«Нехай за посередництвом Пресвятої Діви Марії, Бог благословить вашу велику країну. Принесе вам мир і процвітання та завжди підтримує живим світлом вашої віри», – попросив Президент Італійської Єпископської Конференції.

Наприкінці Глава УГКЦ подарував посланникові Папи Франциска копію Зарваницької Богородиці, щоби вона назавжди перебувала з італійським народом. «Я повезу цю ікону до мого катедарального собору», – додав Архиєпископ Гуалтьєро Бассетті.

 

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні