УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Блаженніший Святослав подякував пластунам, які принесли в Україну благовіщення радості Різдва Христового

13.12.2020 21:21
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
2
13 грудня у Києві в онлайн форматі відбулася естафета передачі Вифлеємського вогню миру між усіма крайовими пластовими старшинами та пластовими групами. У ці непрості часи захід об’єднав пластунів та друзів організації з усього світу.

До пластунів звернулися Блаженніший Святослав, Предстоятель УГКЦ, та Блаженніший Епіфаній, Предстоятель ПЦУ.

Трансляція естафети відбулася із храму Малої Софії в Києві, де капелани Пласту о. Ростислав Височан (УГКЦ) та о. Дмитро Каран (ПЦУ) провели Різдвяний молебень. Далі вогонь у символічний спосіб передавали до всіх пластових осередків.

Вифлеємський вогонь символізує мир, злагоду та любов до ближнього. «Сьогодні ми бачимо своїми очима радісне світло, яке є благовісником різдвяної радості з Вифлеєму, Святої Землі, з того місця, де народився наш Спаситель Ісус Христос. Долаючи всі перешкоди, усі закриті кордони під час карантинних обмежень, до України прибув Вифлеємський вогонь», – сказав у своєму відеозверненні Блаженніший Святослав.

Цей вогонь, за його словами, є сьогодні радістю очікування Різдва. Цей вогонь є наче запевненням, що свято буде, Різдво приходить, Христос сьогодні предвіщає нам близькість і теплоту Різдва.

Блаженніший Святослав подякував пластунам, які принесли в Україну світло і тепло благовіщення радості Різдва Христового. «Нехай цей Вифлеємський вогонь розійдеться по всіх наших домівках, щоб у день, коли ми засядемо за нашу різдвяну вечерю в наших родинах, у наших домашніх церквах, на наших різдвяних столах засяяв цей різдвяний вогонь з Вифлеєму», – побажав духовний лідер українців.

Глава Церкви привітав усіх пластунів з прийдешнім святом Різдва і побажав, аби їхні спільноти в усьому світі зростали і розвивалися у християнській вірі своїх батьків.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні