УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ: «Спільною молитвою і спільною працею ми можемо змінити себе і наш світ на краще»

05.12.2020 14:32
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у свято Введення у храм Пресвятої Богородиці став провідником молитви на вервиці в рамках ініціативи «Вервиця єднає». Щоденну молитву на вервиці в прямому ефірі транслює «Живе телебачення». Початок молитви о 20:00 за київським часом.

Перед початком молитви Предстоятель УГКЦ пригадав, що ми сьогодні згадуємо подію з дитинства Матері Божої, коли Вона, як трирічна дівчинка, була приведена до Єрусалимського храму. А священник Захарія зустрів її і ввів до святині.

«Ця подія є іконою християнського життя, життя кожної віруючої людини, бо життя у вірі є завжди дорогою до храму, зближенням між Богом і людиною. У цій дорозі від початків християнства отці і вчителі Церкви розрізняли кілька сходинок, по яких віруючий запрошений щоразу глибше входити в таїнство Божої присутності», – розповів Блаженніший Святослав.

Першою сходинкою, каже він, завжди є катехитична дорога, якою в ранні століття християнства люди готувалися до прийняття Таїнства Хрещення. І тоді катехит розкривав перед ними глибину всіх обрядів, які вони мали пережити в Таїнствах Хрещення і Миропомазання.

Але після отримання цих початкових таїнств дорога продовжується і вона триває все життя. «А після смерті є навіть у вічності. Бо кожна людина була покликана Бога пізнати, любити і своїми вчинками заслужити собі на вічне життя разом із Ним. Отож молитва на вервиці допомагає нам іти тими сходинками християнського життя, входячи в таїнство Божої присутності», – пояснив Глава УГКЦ.

Блаженніший Святослав провів символічну паралель: як колись священник Захарія взяв за руку Діву Марію і увів Її у святая святих, так сьогодні Вона бере нас за руку і через молитву на вервиці, через роздуми над таїнствами її життя, життя Спасителя, Його страждання, смерті і Воскресіння, веде нас у таємницю Божої присутності.

«Нехай Пречиста Діва Марія залишиться і надалі тайновводителькою кожного з нас, щоб ми могли щоразу глибше пізнавати нашого люблячого Бога і кожного дня крок за кроком входили в таїнство Його присутності в нашому житті», – побажав Глава Церкви.

Важливо зазначити, що в день свята Введення у храм Пресвятої Богородиці учасниками молитви були понад 20 000 осіб. «Я щиро дякую всім, які сьогодні разом з нами молилися. Запрошую кожного вечора о 20:00 (за київським часом) єднатися з нами у цій спільній молитві на вервиці. Спільною молитвою і спільною працею ми можемо змінити на краще насамперед себе, а відтак цей світ, у якому цими днями, у цей час кличе нас Господь свідчити Його святе ім’я, кличе нас жити», – сказав на завершення Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні