УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ до Дня пам’яті жертв Голодомору: «Українці мають особливу місію – сказати собі і світові: ніколи більше!»

28.11.2020 07:30
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
5
Переживши трагедію Голодомору, український народ у світі має особливу місію – боротися з голодом у наші дні. Таку позицію висловив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у відеозверненні з нагоди річниці вшанування жертв Голодомору-геноциду українського народу 1932-1933 років.

Вшанування жертв Голодомору традиційно відбувається в кожну четверту суботу листопада. Цього року вшанування припадає на 28 листопада.

«Вшановуючи пам'ять жертв Голодомору-геноциду українського народу, тієї великої рани, яка і до сьогодні болить кожного українця, ми сьогодні, як і щороку, молимося за невинно убієнних мільйонів синів і дочок нашого народу. У чергову різницю цієї трагедії кажемо собі і світові: ми пам'ятаємо, світ визнає», – сказав Предстоятель УГКЦ.

На переконання Блаженнішого Святослава, український народ, переживши трагедії смерті голодом, має сьогодні особливу місію –  говорити про недопущення голодної смерті в сучасному світі.

«Ми тепер, відзначаючи пам'ять жертв українського Голодомору, повинні особливо звертати увагу, щоб поруч із нами ніхто не голодував і  від голоду у світі ніхто більше не помирав», – просить замислитися Глава Церкви.

Блаженніший Святослав закликав пам'ятати про наш біль, але також діяти. «Нагодуймо голодного, щоб у наш час від голоду більше ніхто не помирав. Згадуючи ці трагічні події, скажімо собі і світові: ніколи більше!»

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні