УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Сьогодні ми потребуємо єдиного бачення себе і свого майбутнього, яке би поділяли всі», – Глава УГКЦ у розмові з Сергієм Жаданом

04.11.2020 21:30
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
3
Одним із великих недоліків українського суспільства сьогодні є те, що в нас панує вузькопартійна свідомість і немає відчуття спільного блага, яке би консолідувало всіх. Таку думку висловив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав в ефірі радіопрограми «Говорить Жадан» на хвилі «Радіо НВ».

«Церква завжди вчить шукати правду, а знайшовши –  обстоювати її, йти за нею. Сьогодні Україна потребує єдиного спільного бачення себе і свого майбутнього, яке би поділяли всі», – вважає духовний лідер українців.

Предстоятель відзначив, що суспільство завжди базується на усвідомленні спільного добра. «Зокрема християнська спільнота, – сказав він, – виховує людину відчувати спільне добро, а не благо якоїсь лобістської групи, не інтереси якоїсь окремої політичної партії».

Те спільне благо, переконує Блаженніший Святослав, якраз є плодом досвіду спільноти. І тому Церква заохочує своїх мирян брати участь як у суспільному, так і в політичному житті, виховуючи їх, їхню свідомість, їхню здатність відчувати добро. А тоді шукати такого блага і добра, яке є добрим для всіх, не тільки для якоїсь вузької групи.

«Водночас, – додав він, – Церква не може стати «церквою якоїсь партії». Церква має бути матір'ю для всіх. У церковній спільноті можуть бути ліві, праві і центристи, але всі мають відчувати, що Церква є їхньою матір'ю та вчителькою».

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні