УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Як навчитися приймати правильні рішення в житті?» – #молодьзапитує, а Глава УГКЦ відповідає

15.09.2020 07:48
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
4
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у спілкуванні з молоддю під час молодіжного фестивалю «Вітер На-Дії» поділився, чим керується в прийнятті рішень.

Зріла людина, за словами Предстоятеля, – це та, яка бере на себе відповідальність. Бо за кожним нашим рішенням стоїть певна відповідальність. Якщо людина не може передбачити, які наслідки матиме її рішення, то вона незріла.

Не поспішати

Приймаючи рішення, перше, вважає Блаженніший Святослав, – ніколи не потрібно поспішати.

«Бо інколи світ, у якому ми живемо, вимагає від нас дуже швидко приймати рішення. Для того щоб прийняти правильне рішення, потрібно в ньому дозріти. На жаль, сучасні державники і політики відзначаються швидкими, але незрілими рішеннями. Блаженніший Любомир казав: "Із цим треба переспатися" – і брав трошки часу, щоб прийняти зріле рішення», – сказав духовний лідер українців.

Радитися

Друге правило – не соромитися просити поради, якщо потрібно, то навіть кількох осіб.

«"Перемолити" і обдумати це питання у Божій присутності. Коли ми в молитві запитуємо Господа Бога, що нам робити, тоді ще глибше розуміємо, про що кажемо, і водночас даємо Богові простір, щоб нам підказав», – поділився Предстоятель.

Не вважати себе наймудрішим

Третє правило – не думайте, що ви наймудріші, а той, хто біля вас, нічого не знає.

«Питайте думки інших людей, зокрема тих, які вас люблять. Бо порада любові має дуже велику силу. Так само не соромтеся мати біля себе людей, які з вами не погоджуються. Якщо хтось уміє питати думки людини, яка ставиться критично, можна побачити себе, свою ситуацію з іншого боку», – сказав Глава Церкви.

«Отже, час, молитва, порада, любов, добра критика – це ті умови, які допоможуть вам прийняти зріле життєве рішення», – підсумував Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні