УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Блаженніший Святослав до молоді: «Щиро бажаю сьогодні кожному і кожній з вас глибоко пережити «Вітер На-Дії»

14.09.2020 06:02
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
4
Коли вітер віє, то це означає, що він щось змінює і оновлює. Нам так хочеться, щоб карантинні обмеження самі собою впали. Нам так треба надії, що ми переживемо всі труднощі. Я дуже хочу всім побажати, щоб кожен із нас сьогодні глибоко пережив «Вітер На-Дії». Хочу, щоб ми всі сьогодні через наше спілкування були натхненні і повернулися до нашого щоденного життя під натхненням Святого Духа. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час свого звернення до молоді в межах молодіжного фестивалю «Вітер На-Дії», який цього року проходив онлайн.

«Маємо сьогодні унікальну нагоду бачити одне одного, чути одне одного і бути разом у межах глобального єдиного молодіжного простору нашої Церкви», — підкреслив Отець і Глава УГКЦ.

На його переконання, надзвичайні обставини пов’язані з пандемією коронавірусу, у яких сьогодні живе весь світ, у цікавий спосіб відкривають у Церкві надзвичайні можливості.

«Ми не знали, — каже він, — що ми так вміємо збиратися разом. Ми стільки разів хотіли поширити рамки спілкування з молоддю за межі однієї країни. Як Церква, ми хотіли обгорнути увагою і спілкуванням нашу молодь у різних країнах світу. Частково нам сьогодні це починає вдаватися».

Глава Церкви висловив подяку молоді за те, що вона зібралася у своїх парафіях, щоб бути разом. «Дуже дякую, що ви сьогодні зібралися, щоб спілкуватися в Боже ім’я, щоб ділитися своїми думками, сумнівами, але передусім своєю радістю і вірою», — сказав він.

За його словами, новітня хвороба ізолює людей і творить дистанцію, особливо штучні й невидимі бар’єри. Проте, на його переконання, християнська віра вчить нас дивитися позитивно на свого ближнього. «Вона вчить нас бачити свого ближнього як носія Божого образу, як того шляху, яким сам Господь Бог хоче до мене завітати», — додав архиєрей.

«Саме тому сьогодні у форматі форуму «Вітер На-Дії» я вітаю всіх з нагодою взаємного спілкування і бажаю всім радості від того, що ми можемо бути разом», — наголосив Глава УГКЦ.

«Щодня, коли розпочинаємо новий день, ми по-новому відкриваємо для себе час і простір, у якому мусимо віднайти присутнього між нами Господа Бога. Ми начебто мусимо по-новому навчитися бути Церквою. Ми мусимо наново навчитися, як нам святкувати присутність живого і воскреслого Христа, як засвідчити світові віру в Того, хто нас сьогодні збирає в своє ім’я», — переконаний Предстоятель УГКЦ.

Дуже цікава назва фестивалю, — зауважив Предстоятель Церкви, — який ми сьогодні разом переживаємо — «Вітер На-Дії». «У Святому Письмі вітер символізує силу, яка несе зміни. Часом те саме слово може означати і Духа, який оновлює лице землі, котрий відкриває нові сили і дає нові можливості. Християни можуть творити спільноту, тому що їх надихає і об’єднує сила і благодать Святого Духа. Без такого вітру, без такого Духа немає надії. Нам сьогодні дуже бракує цієї надії», — переконаний Предстоятель УГКЦ.

«Нехай промінчик надії сьогодні засвітиться кожному і кожній із вас», — побажав на завершення духовний лідер молоді.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні