УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ: «Якщо Бог мені простив, то як я можу відмовити в прощенні своєму ближньому?!»

23.08.2020 15:24
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
11
Ми покликані милосердитися над іншими людьми не за їхні добрі діла, не за їхні здатності нам вернути щось, але в ім'я Боже, в ім'я того прощення, яке ми перед тим отримали від нашого Небесного Отця. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час проповіді у неділю, 23 серпня 2020 року.

Проповідник відзначив, що сьогоднішнє Євангеліє є справді радісною новиною про нашого Бога, – безмежного в любові і милосерді до людини.

Сьогоднішня євангельська притча пояснює нам, що таке Царство Небесне… Ми молимося в молитві «Отче наш»: «Нехай прийде Царство Твоє».

«Ми покликані поширювати Царство Небесне тут, на землі. Але, очевидно, Царство Небесне – новий вид стосунків, які базуються на певному стосунку Бога до людини. Іншими словами, як Бог ставиться до людини, так повинні і люди ставитися одне до одного», – сказав Глава Церкви.

Змістом сьогоднішнього Євангелія є те, підкреслив проповідник, що Бог набагато більше готовий дати людині, ніж вона готова взяти і прийняти.

Безмежність Божої любові незрівнянно перевершує навіть наші здатності розтрачувати, грішити. І саме Божа любов спасає.

Нинішнє Євангеліє каже нам, що ми, християни, є ті, кому Господь Бог простив у своєму милосерді. Кожен із нас мусить почуватися передусім людиною, прощеною Богом.

«І наші стосунки до інших людей ми повинні будувати з цієї позиції. Якщо Бог мені простив, то чи я можу по-іншому ставитися до свого ближнього?! Якщо Бог мені простив, то як я можу відмовити своєму ближньому в тому, у чому я сам мав потребу?! Якщо я просив у Бога, то як я можу по-іншому чинити, коли в мене хтось просить те саме?!» – заохочує задуматися вірних духовний лідер українців.

Нехай сьогоднішнє Євангеліє, закликав він, розкриє правду про кожного з нас, бо немає жодної людини, яка б могла завинити перед нами так багато, як багато ми отримали Його любові й милосердя.

«Аби вдержати те милосердя, щоб у тому милосерді жити і перебувати, – переконує Блаженніший Святослав, – треба ним ділитися. Той, хто ділиться, отримує, той, хто віддає, приймає. Той, хто милосердиться над іншими, сам здатен прийняти і вдержати в собі Боже милосердя».

 

Департамент інформації УГКЦ


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні