УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ: «Не треба спокушати Бога і нехтувати правилами карантину»

16.05.2020 08:44
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
6
Коли хтось каже: я вірю в Бога, тому можу нехтувати правилами карантину, - то це спокушання Господа. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у програмі «Відкрита Церква» на «Живому ТБ».

Співрозмовницею була шеф-редактор інтернет-видання «Лівий берег» Соня Кошкіна.

Предстоятель пригадав слова Ісуса Христа до диявола в пустелі: «Не будеш спокушати Господа Бога твого».

Глава Церкви наголошує, що спокушати Господа Бога – це означає випробовувати, наскільки Він є дієвий.

Він пригадав, як кілька тижнів тому в Інтернеті в англомовному середовищі було популярне одне зображення, яке пересилалося від одного священника до іншого. У жартівливий спосіб був поданий заклик, щоб не розповідати про те, що Господь у чудесний спосіб захистить від коронавірусу. Було написано: «І ти можеш нехтувати правилами карантину. Ні. Будь як усі. Виконуй правила».

«Це такий жартівливий спосіб, проте він добре показує, що потрібно вірити в Бога, але водночас слід жити реалістичною духовністю. Не можна перебувати у світі релігійних ілюзій і фантазій», – сказав Блаженніший Святослав.

Він навів слова одного святого, який казав: «Вір і молися так, наче все залежить тільки від Бога. Але працюй так, наче все залежить тільки від тебе».

«Гадаю, у сьогоднішніх обставинах – це добрі правила. Ми хочемо зробити все, аби наші храми, наші осередки, наші спільноти були безпечними. Однак ми повинні для цього попрацювати. Ми повинні бути дуже відповідальними, прислухатися до порад лікарів, виконувати їхні рекомендації і, очевидно, вірити в Господа Бога, бо Він є той, хто зробить плідними, ефективними наші зусилля», – наголосив Предстоятель УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні