УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ у Великодньому привітанні: «Христос особисто приходить до нас крізь замкнені двері карантину і каже: Не бійтеся! Мир вам!»

18.04.2020 06:10
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
6
Саме наша домашня Церква є місцем зустрічі з живим Христом. Це Він сьогодні до нас, до наших домівок особисто приходить у своєму воскреслому тілі крізь замкнені двері карантину і каже нам: Не бійтеся! Мир вам! Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму Великодньому привітанні до вірних та людей доброї волі.

«Ми цьогоріч святкуємо Пасху по-особливому, – каже Блаженніший Святослав і додає, – аби пережити глибше цю подію, пригадаймо собі, як і коли вперше апостоли зустріли Воскреслого Христа. Як його найближчі учні сприйняли вістку про Христове Воскресіння».

Вони не були в храмі, розповів він, не були біля гробу, а були в домі за закритими дверима зі страху перед юдеями, як пише нам про це Святе Євангеліє. І там у домашніх просторах за зачиненими дверима вони зустрічають свого Воскреслого Спасителя. Він проходить крізь замкнені двері, стає посеред них і каже їм: Мир вам!

«Думаю, цьогорічний спосіб, як ми святкуємо Великдень, як ми зустрічаємося з Воскреслим Христом, нам нагадує ті події, ті обставини і ту хвилину зустрічі», – вважає Предстоятель УГКЦ.

Глава Церкви зауважує, що ми сьогодні святкуємо Пасху вдома, у своїй домашній Церкві. Ми освячуватимемо наші паски наживо, єднаючись з богослужіннями в наших соборах, у наших храмах, але робитимемо це вдома.

«Господь освячує нам наші домівки, наші серця і сідає з нами за великодній сніданок, бо наступне Його питання було до переляканих учнів: Чи маєте щось з'їсти? Він їхній страх перетворює на радість. Відчуття втрати – у досвід великого здобутку, досвід особистої присутності Христа, який через хрест, страждання і воскресіння переможно вийшов з гробу і прийшов до них додому», – просить замислитися Блаженніший Святослав.

«Вітаю усіх вас з цим великим святом. Вітаю з цим найбільшим християнським святом. Бажаю вам, щоби Воскреслий Христос пройшов крізь усі замкнені двері нашого розпачу, страху, переляку, непевності і засів з кожним з вас у ваших домівках за цим великоднім сніданком», – побажав Предстоятель УГКЦ.

Христос є нашою надією, просить не забувати він, Христос є нашим світлом, яке показує, що всі наші страждання, непевності є тимчасові. Вічним є лише сила любові Воскреслого Христа.

«Нехай Пасха в особливих обставинах буде моментом особливої зустрічі з нашим Воскреслим Спасителем. Щоб усі разом ми могли заспівати: Христос воскрес! Воістину воскрес!» – побажав Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні