УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ про причини коронавірусу: «Ми, християни, віримо в милосердного Бога»

15.04.2020 20:49
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
6
Коли ми бачимо перед собою жахливу біду, очевидно, кожен запитує, за що мені це. Християни шукають духовних відповідей на це запитання. Я не хочу коментувати різних осіб, але ми, як християни, не віримо в Бога, який карає. Ми віримо в милосердного Бога.

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав в ефірі «Живого ТБ» під час програми «Відкрита Церква». Співрозмовником Блаженнішого Святослав був шеф-редактор інтернет-видання «Obozrevatel» Орест Сохар.

«Поговорімо про причини коронавірусу, виходячи з наукових даних. Є дві теорії походження вірусу. Одна теорія говорить про походження його внаслідок штучного синтезу, а інша – про різні мутації, які відбулися в природі. Дехто каже, що це наслідок екологічних змін, які відбулися в природі, і нашого недбалого ставлення до навколишнього довкілля», – висловив свою думку Глава УГКЦ.

За словами Блаженнішого Святослав, Боже об'явлення в Ісусі Христі, у Сині Божому, Богові, який став людиною, страждав на хресті, помер і воскрес, знищив смерть, нам відкриває обличчя нашого люблячого Бога.

Він погоджується зі словами папського проповідник отця Раньєро Канталамесси, який дуже влучно сказав у Великодню п’ятницю, що в таїнстві смерті, розп'яття і воскресіння Христа Господь Бог навіки об'явив себе союзником людини.

«Бог є на нашому боці, – переконує Предстоятель, – особливо тоді, коли ми хочемо подолати зло. Бог не використовує хвороб, страждання і смертя як якийсь бич, щоб бичувати людину. Чому? Бо Ісус Христос дав себе бичувати. Якщо Бог страждає разом із людиною, то ми сьогодні можемо Його побачити в стражданнях сучасної людини. І це є слова Папи під час Хресної дороги на порожній площі Святого Петра кілька днів тому».

«Господь допоможе знайти ліки, вакцину від цього вірусу. Бог завжди підтримає все те, що людина хоче зробити для добра і блага іншої людини», – переконує Блаженніший Святослав.

 

Департамент інформації УГКЦ


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні