УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Блаженніший Святослав на Квітну неділю: «Сила Божа є союзником людини перед обличчям хвороби, страждання і смерті»

12.04.2020 15:59
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
3
Нехай сьогоднішнє свято буде святом сили Божої, яка є союзником людини, що шукає всякого добра. Бог буде союзником людини у пошуках ліків від хвороби. Нехай Бог буде союзником молодої людини, яка захоче змінювати цей світ на краще. Про це сказав сьогодні Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, під час проповіді до вірних на Квітну неділю в Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Як пояснив проповідник, сьогодні Церква святкує одне з найбільших християнських свят у році – свято урочистого Входу Господнього в Єрусалим. Ця подія безпосередньо розпочинає і відкриває перед нами дорогу Страсного тижня і вводить нас у таїнство страждання, смерті і воскресіння нашого Спасителя.

«Ми сьогодні чуємо про історичну подію, в якій Ісус Христос, перед тим воскресивши Лазаря, тепер, сидячи на осляті, входить у Єрусалим. Місто в особі Ісуса Христа впізнало свого Бога, який навідується і входить по-новому в життя свого народу. Єрусалимська молодь вбачає в Ісусі Христі того, через кого діє надзвичайна Божа сила. Після воскресіння Лазаря вони бачать Бога, який перед обличчям хвороби і смерті є союзником людини. Вони розуміють, що Бог спасає і визволяє навіть тоді, коли людина безсила. Сила Божа є союзником людини перед обличчям хвороби, страждання і смерті», —  наголосив проповідник.

«Історія Європи показує, що кожного разу коли через цей континент проходили смертоносні хвороби — чума і холера, то вони спричиняли початок нової ери. Як бруньки на деревах показують, що буде зміна пори року, так сьогодні ми бачимо, що настає час нового життя», —  зауважив Предстоятель УГКЦ.

Блаженніший Святослав наголосив, що після великих епідемій, які в минулому руйнували людські фундаменти суспільства, люди починали по-новому дивитися одне на одного і переосмислювати життєві цінності «Ми бачимо сьогодні, що перед нами саме такий «новий час». Ми можемо з впевненістю сказати, що глобальне людство стане іншим. Проте яким воно буде, залежить лише від нас».

«Тому сьогодні, коли ми стоїмо на порозі «нового часу», співаємо «Осанна!» нашому Спасителеві, який входить в Єрусалим і через ту подію входить в новий час і робить нас новим людством», — сказав він.

На його думку, ми можемо стати кращими лише тоді, коли за обставин цієї смертоносної хвороби переосмислимо цінність людського життя, коли перестанемо інвестувати в смерть, а почнемо інвестувати в життя, коли зрозуміємо, що жодні мури, поділи на сфери впливу і жодні геополітики не можуть стримати навіть найменшого вірусу, бо перед ним мури і кордони не мають жодної сили.

«У Твої руки, наш Спасителю, вручаємо наше життя і наше майбутнє. Бо віримо, що Ти допоможеш нам зробити його новим і кращим», —  підсумував духовний лідер українців.

Департамент інформації УГКЦ


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні