УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ до Дня матері: «Дякую, що не побоялися прийняти дар материнства»

11.05.2019 12:20
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
5
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав привітав українських матерів із Днем матері, який традиційно в Україні святкується у другу неділю травня.

«Мати – це не просто рідне і глибоке слово. Мати – це особлива особа, особлива людина в житті кожного з нас, у житті кожної дитини. Мати не тільки зачинає нове життя у своєму лоні, а її тіло стає першим захистом цього життя. Мати непросто приводить на світ нову людину, вона чуває над її життям, над її ростом, над її розвитком, над її становленням», – сказав Предстоятель, вітаючи матерів.

Християнська мати, за його словами, не тільки відкриває для дитини цей видимий, чуттєвий світ, вона так само вводить його у світ ангелів, у світ невидимий, стає першою учителькою християнської віри, першою, яка передає віру і робить можливість зустрічі з живим воскреслим Христом. Вона є першими дверима у вічність для кожної дитини.

«У це свято я сердечно вітаю всіх наших матерів. Хочу подякувати вам за те, що не побоялися прийняти від нашого Господа дар материнства. Якщо Україна має справжніх жертовних християнських матерів, то вона стає матір'ю для всіх нас», – вважає Блаженніший Святослав.

«Цього дня ми молимося за вас, дорогій наші матері. Молимося за те, щоб ваші діти були для вас джерелом радості, а не смутку. Ми молимося, щоб тягарі материнства, тягарі християнського виховання ваших дітей силою і благодаттю Святого Духа були оцим легким ярмом Христовим, яке ви з радістю в Його благодаті разом із Ним зможете нести, – сказав Предстоятель і додав: – Схиляємо перед вами наші голови з вдячністю у серці».

«Нехай Пречиста Діва Марія – ікона, взірець справжньої матері, яку почитаємо в нашому народі як Мати Божу Неустанної Помочі, буде вашою особистою допомогою, учителькою, заступницею, провідницею. Під Її неустанний покров ми Їй повіряємо вас і ваше материнство», – побажав Глава УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні