УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Блаженніший Святослав долучився до цілодобового марафону читання Біблії на Софійській площі

05.07.2018 19:23
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
5
Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, взяв участь у цілодобовому марафоні читання Біблії, який стартував на Софійській площі в Києві.

«Я хочу всіх вас привітати з особливим роком в історії нашої держави – Роком Божого слова, який не випадково збігається з ювілеєм Хрещення Русі-України. Зараз ми переживатимемо особливий момент єднання – єднання священнослужителів, вірних різних Церков, різних конфесій, всіх мешканців України довкола Божого слова. Апостол Павло навчає, що Боже слово, Євангеліє, – це сила Божа на спасіння кожного, хто вірує. Нехай спільне читання, спільне слухання, а відтак спільне виконання Божого слова в нашому житті стане моментом нашої всенародної єдності. А нам залишається сказати разом із пророком: "Говори до нас, Господи, бо слуга твій слухає"», – зазначив Блаженніший Святослав перед початком марафону.

Після цього Глава УГКЦ зачитав уривок із Книги Буття.

Священна книга буде прочитана вголос від початку до кінця. Участь візьмуть понад 300 читців – глави Церков і священнослужителі з усієї країни, державні діячі, представники влади й іноземні гості. Марафон триватиме до 19:00 8 липня.

Акція номінована в Національний реєстр рекордів України. Її мета як одного із заходів з нагоди Року Божого слова – звернути увагу українського суспільства на Біблію не лише як стародавню, історично значущу книгу, але і як доступне й актуальне джерело мудрості та морально-етичних норм для сучасності.

 

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні