УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

УГКЦ організувала відкритий хакатон «Протидія корупції»

22.11.2016 12:37
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
2
19 листопада 2016 року Комісія УГКЦ «Справедливість і мир» організувала відкритий хакатон «Протидія корупції», який відбувся в Києві у приміщенні коворкінгу MediaHub.

Корупція – одна із хвороб, якою хворіє сучасне суспільство. В українському контексті ця проблема є однією із найболючіших, про що сигналізують результати низки соціологічних опитувань та досліджень. Вивчаючи різні суспільні виклики, Церква також сформулювала позицію стосовно цього руйнівного явища і нещодавно УГКЦ створила Центр протидії корупції, метою якого є поширення її позиції стосовно цієї проблеми серед громадськості.

Під час заходу було презентовано мету, завдання та напрямки новоствореного Центру протидії корупції УГКЦ. Голова Центру Петро Дарморіс наголосив на його унікальності серед низки існуючих громадських організацій та рухів, які переймаються цією проблемою.

«Центр протидії корупції УГКЦ створений не для розробки альтернативних реформ чи контролю за діяльністю владних інститутів або за стилем життя окремих посадових осіб. Основними векторами нашої діяльності є громадянська освіта, виховання свідомих «агентів суспільних змін» - особистостей з моральним  переконаннями і силою волі протидіяти корупційним схемам, а також реалізація пасторальної програми, метою якої є боротися з корупцією як з гріхом і хворобою, яка дуже глибоко пронизує наше суспільство», – розповів п. Дарморіс.

У хакатоні взяли участь також представники владних структур різного рівня, дипломатичного корпусу, освітньої сфери, бізнесу, громадських організацій та ініціатив, метою діяльності яких є протидія корупції в різних сферах суспільного життя, а також усі, хто бажає долучитися до дискусій та обговорення з приводу цієї проблематики. Усі учасники прийняли резолюцію хакатону, яка буде згодом опублікована.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні