УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ: «Україна бореться. Україна перемагає, але ми просимо світ з нами солідаризуватися»

26.02.2022 13:57
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
2
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви закликає світ з нами солідаризуватися і не мовчати та говорити правду про війну Росії проти України.

«Україна бореться. Україна перемагає, але ми просимо світ з нами солідаризуватися і не мовчати, бо слово рятує, слово будує мир. Мовчанка і байдужість убиває», – наголосив він.

«Сьогодні субота, 26 лютого, і над Києвом зійшло сонце. Над Києвом українським. Над Києвом, який перемагає! Над Києвом, який витримав ще одну тяжку, але Богом благословенну ніч», – сказав Блаженніший Святослав у спеціальному відеозверенні.

Глава УГКЦ передав слова і підтримки від Святішого Отця Папи Франциска, який вчора особисто до нього зателефонував, щоби висловити свою підтримку і дослівно сказав такі слова «Зроблю все, що буде можливим».

Блаженніший Святослав подякував Папі Римському за підтримку і за те, що сьогодні уся світова спільнота починає мобілізовуватися, адже війну треба зупинити, щоби не гинули невинні люди і Україна має право вільно розвиватися.

Він також подякував усім тим, які впродовж останніх кількох днів надіслали на його адресу листи підтримки і солідарності з Україною, з українським народом, з нашою Церквою.

«Хочу дуже подякувати Раді Єпископських Конференцій Європи і президентові – архиєпископу Вільнюса владиці Гінтарасу Грушасу, а також єпископатам Польщі, Німеччини, Франції, Англії, Італії, США, Словаччини, Чехії, Угорщини, Хорватії. Особливо було приємно отримати лист солідарності, який підписали усі католицькі єпископи Казахстану, висловлюючись на підтримку нашої України і висловлюючись у молитовній єдності з нашим народом, усім тим, хто в різний спосіб підтримують Україну в імені нашого народу, в імені нашої держави, в імені обложеного Києва, на вулицях якого ведуться вуличні бої, сказати щире спасибі», – сказав Глава Церкви.

«Кажуть, – зазначив він, – коли говорять гармати, то музи мовчать. Музи нехай і помовкують, але ми, християни, ми, люди не маємо права мовчати».

У ці хвилини, відзначив він, коли ллється кров на українській землі, коли повторюються слова Патріарха Йосифа про гори трупів і ріки крові по всіх наших містах, по всіх берегах сивочолого Дніпра від білоруського кордону через Київ аж до Чорного моря ніхто не має права мовчати. Тому що словом можна врятувати життя, мовчанкою можна вбити.

«Я сьогодні прошу всіх, хто нас чує, усіх, до кого дійде наш голос із нашого спливаючого кров'ю Києва – боріться за мир, заступайтеся за тих, хто потребує вашої помочі. Зробіть все, щоб агресор зупинився і відійшов геть з української землі.

Хто б ви не були, чи ви є очільники держав і парламентів, чи ви є політики, військові, церковні діячі, зробіть своє – скажіть своє слово на підтримку України», – закликав Блаженніший Святослав.

Окремо Глава Церкви подякував його святості Патріархові Вартоломеєві, який поцікавився ним особисто, нашими обставинами тут у Києві і запевнив у своїй братній молитві і підтримці. «Ми бачимо, що перед обличчям смерті, перед обличчям брутальної військової сили падають будь-які церковні роздори і ми всі єднаємося в ім'я Боже для добра людини», – сказав він.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні