УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ: «Усі дари, що маємо, ми повинні примножити і повернути Богу - такий зміст християнського ставлення до благ, які Він нам подарував»

18.09.2016 16:46
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
7
Святі Отці Церкви, слухаючи Боже Слово про виноградник, навчали, що виноградником, до якого нас покликав працювати Господь, є наше особисте життя, світ, що у ньому ми живемо, обов’язки, котрі кожен на своєму місці має виконувати. Ми на землі повинні пам’ятати, що все Боже сотворіння, яке Він створив, не є нашою приватною власністю. Ми є лише управителями цієї землі і довкілля та навіть особистого життя.

Наголосив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав 18 вересня під час проповіді на Архиєрейській Божественній Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ.

«Наше життя нам дав Бог Отець як завдання, аби ми зростали в праведності, - продовжив проповідник. - Господь плекає нас у нашому рості. Навіть більше, Він до нас приходить, а ми часто хочемо привласнити собі все й усунути Його із нашого життя». За його словами, часто людина думає, що без Бога вона може впоратися. Гадає, що може стати власником всього того, що має. Таким чином, вона «вбиває, розпинає Христа, який приходить до неї щодня».

Блаженніший Святослав запропонував оцінити сучасність крізь призму поглядів Папи Венедикта XVI, який повчав, що «у світі, в якому немає Бога, неможливо жити». «Світ, з якого людина виганяє Божих слуг, в якому постійно розпинає і зрікається Божого Сина – приречений на війну і вбивства. Найбільшою небезпекою для нас є втратити все, що маємо, через те що хочемо неподільно бути і господарями, і власниками», - навчає Глава Церкви. «Однак Христос приходить до нас як Божий Син, стукаючи в наше серце... Погляньмо в наше серце і запитаймо себе, які добрі діла, плоди з власного винограднику, ми сьогодні можемо Йому представити», - запропонував задуматися архиєрей, закликаючи нас бути добрими виконавцями свого життєвого завдання і плекати те, що нам Бог дав. Бо всі дари, що маємо, ми повинні примножити і назад повернути Богу. Таким є зміст християнського ставлення до всіх благ, які нам подарував Господь.

«Я хочу привітати в Божому винограднику особливих людей. Сьогодні ми вручимо диплом бакалавра одинадцятьом катехитам Київської архиєпархії. Я вітаю вас у Божому винограднику. Ми посилаємо вас до особливої праці – плекати людські душі. Навчайте людей, що Христос приходить і люди повинні мати гідні плоди свого життя, котрі належить Йому віддати», - наприкінці сказав Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні