УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ: «Коли запитують, а що та Україна мені дала, то про жоден патріотизм не йдеться»

23.08.2016 17:34
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
3
Коли хтось каже, що він патріот, але не готовий нічим пожертвувати для своєї держави і не запитує, що він може зробити для України, а перше його запитання, а що та Україна мені дала? То в такому випадку про жоден патріотизм не йдеться.

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав в інтерактивній програмі «Живого ТБ» «Відкрита Церква».

Як приклад справжнього діяльного патріотизму Предстоятель навів подружжя Уляни та Марка Супрунів – волонтерів, які в 2013 р. приїхали в Україну з Канади і зайнялися волонтерством.

«Для нас сьогодні вони є справжніми учителями патріотизму. Мені б дуже хотілося, щоб на їхньому прикладі виховувалися нові покоління патріотів і вчилися діяльної любові. Любові, яка виявляється в наших вчинках, любові, яка кличе нас вийти зі своєї зони комфорту, бути не так званим диванним патріотом, який уміє багато філософствувати на тему, але стає і щось конкретне робить для ближнього», – зазначив духовний лідер греко-католиків.

«Діяльна любов – патріотизм у дії», – вважає Глава Церкви. За його словами, справжня любов – це та, яка вчить більше давати, ніж брати.

Блаженніший Святослав вважає, що українці в умовах колосальних економічних негараздів, політичної нестабільності, військової агресії віддають останнє, аби врятувати життя. «Ми готові жертвувати і тим, що маємо, і тим, що знаємо, і тим, що вміємо, аби допомогти ближньому. Я пишаюся, тішуся тим, що велич українського духу виявляється в готовності до самопожертви в ім’я ближнього, в ім’я своєї держави, в ім’я свободи, гідності й незалежності людської особи», – сказав Предстоятель УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні