УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Члени Синоду Єпископів УГКЦ помолилися до Святого Духа та склали присягу

30.08.2015 22:31
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
8
30 серпня члени Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви напередодні початку робочих засідань молилися до Святого Духа. Молебень до Святого Духа показує духовну природу того зібрання, яке ми називаємо Синодом Єпископів УГКЦ.

«Споглянь, всеблагий Владико, на рабів Твоїх, разом зібраних, щоб добровгодно звершувати їм упорядкування святої Церкви нашої – подай їм духа премудрості й розуму, вклади в серця їхні дух страху Божого, дух благочестя та ревності про славу імені Твого святого, огороди їх від усяких роздорів, спокус і поділів, щоб з’єднані союзом любові до Тебе, свого Владики, та один до одного, безперешкодно звершували діло служіння свого на збудування Церкви святої, як єдиного тіла Христового», – молилися владики.

«Церква хоче цим підкреслити, що рішення, які прийматимуть єпископи, мають на меті здійснювати не людські, а Божі плани. Ми просили, щоб Бог дав нам мудрість шукати Його волі й силу здійснювати те, що Він від нас і від нашої Церкви хоче», – у своєму коментарі пояснив владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

Після Молебню єпископи склали присягу про нерозголошення інформації щодо осіб, а також усього того, що може зашкодити Церкві. За традицією присягу зачитав найстарший за єпископською хіротонією присутній на Синоді владика. «Часом через необережні висловлювання може постраждати якесь добре діло чи особа. Може зазнати неслави кандидат на єпископа, який не був обраний», – пояснив для «Живого.ТБ» владика Степан (Меньок), Екзарх Донецький.

Присягу про нерозголошення таємниці склали також священики та монахині, які під час Синоду виконують секретарські та організаційні функції.

Усі інші загальноцерковні питання, за словами Секретаря Синоду, будуть надбанням вірних. «Бо Синод не є якимось закритим зібранням. А це зібрання людей, яким доручено провід у Церкві і які хочуть якнайкраще послужити Церкві та людям. Ми постійно будемо інформувати вірних про хід проведення Синоду», – запевнив владика Богдан.

Як ми повідомляли, від 30 серпня до 6 вересня 2015 року в Івано-Франківську триватиме Синод Єпископів УГКЦ. Головною темою Синоду буде «Парафіяльне душпастирство і новітні виклики».

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні