УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ в Уневі: «Джерелом сили народу є Бог, який живе в ньому»

28.08.2015 23:26
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
11
Cвяте Письмо часто описує нам Бога як джерело. Образ раю у Святому Письмі постає як образ землі, зібраної довкола джерела. Тому, щоб пояснити, що є джерелом нашого життя, Святе Письмо говорить нам про Бога-Отця, який є джерелом усього, і про Божого Сина – Ісуса Христа, через якого Джерело стає доступним для нас. А вода, яка витікає з того Джерела, є Духом Святим, який зцілює, підтримує, навчає, просвітлює і веде до того, кого ми шукаємо.
Зображення 1 / 15 Користуйтеся клавішами для перегляду

Про це сказав Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, 28 серпня, у свято Успіння Пресвятої Богородиці, під час Всеукраїнського паломництва до Свято-Успенської Унівської лаври.

За словами проповідника, саме у свято Успіння Пречистої Богородиці ми святкуємо той факт, що те Джерело спочило в Марії. Бо вона, прийнявши вічного Бога, стала Матір’ю нашого життя. «Вона для нас усіх – повна благодаті, з якої витікає вода Святого Духа», – додав він.

У святі Успіння видно, що Марія, несучи в собі живого Бога, перемогла смерть. «У її Успінні ми не сумуємо, бо вона, покинувши земне життя, нас не покидає», – зазначив Предстоятель УГКЦ. На переконання Блаженнішого Святослава, паломники пускаються в прощу, щоб досягнути джерела живої води. «У постаті Марії ми бачимо ікону – взірець усієї Церкви Христової. Ми стаємо свідками того, що створіння (корисні копалини, рослини, тварини) швидко вичерпуються. Тому часто запитуємо себе: як їх поповнити?» Першоієрарах Церкви пояснив, що Джерелом сили народу є Бог, який живе в ньому: «Він поповнює його сили, роблячи людину джерелом усякої надії для того, хто є поруч. УГКЦ вийшла з підпілля не просто переможною, а й молодою, сильною, яка рятувала український народ».

Наприкінці він додав, що, незважаючи на хитрощі ворогів, усі залишилися єдиними, здатними перемогти і встояти: «Джерело нашої перемоги є у вас, у ваших серцях. Однак ви повинні повірити Богові та у власну перемогу і не піддаватися залякуванням».

Далі Глава УГКЦ привітав «батька прощ» о. Юстина Бойка за те, що вже роками він організовує паломництво до Унева: «Коли хтось починає маленьким, але із великою вірою, то Господь йому все помножує».

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні