УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ до молоді: «Ніхто і ніщо не може змусити вас чинити супроти вашої християнської совісті»

04.04.2015 23:45
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
5
Якщо ми всі, як Божий народ, поводитимемося відповідно до умов, засад Нового Заповіту, то будемо непереможні. Бо немає такого створіння, яке б перемогло свого Творця. Немає людини, яка б перемогла Бога. А якщо Бог є з нами, то хто проти нас?! Про це говорив сьогодні, у Лазареву суботу, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав на зустрічі з молоддю в Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

На зустрічі була молодь із різних осередків молодіжних спільнот: Чернігівщини, Київщини, Вінниччини, Тернопільщини.

Говорячи про наше сьогодення, Предстоятель розповів, що вчора мав цікаву розмову з Блаженнішим Любомиром (Гузаром), і він так упевнено сказав: «Ніхто не має розв’язки тої ситуації на Сході України, крім одного Бога. Усе є в Божих руках». «Тож ми знаємо, – зазначив Глава Церкви, – що ця справа є в добрих руках. Лише тоді, коли ми відчуваємо себе в особливих стосунках з нашим Богом, то будемо мати надію, силу, не просто шанс, а реальну можливість пройти нашою хресною дорогою до переможного кінця», – запевнив Блаженніший Святослав.

«Ми певні, – продовжив він, – що Господь своє сповнить. Але ми мусимо своє зробити… У такий непростий час ми мусимо так жити, служити як Божі діти і Божий народ».

Див. також: Послання Блаженнішого Святослава до молоді

Предстоятель УГКЦ розповів молодим людям, що ми переживаємо рік, присвячений митрополиту Андрею Шептицькому. «Коли читаємо його послання до людей, – розповів Блаженніший Святослав, – зокрема в контексті Першої світової війни, Другої світової війни, створюється таке відчуття, що він пише про нас. Митрополит Андрей говорить, що коли починаються нові обставини, обставини війни, з людьми щось відбувається. Усі починають бути нервові, агресивні одне до одного, починається війна всіх проти всіх. Він пише: добре слово, приятельські стосунки стають таким рідкісним товаром, що в часи економічної скрути це товар стає ще рідкіснішим за масло і сало. Тож ми з вами у час випробувань маємо пережити його як Божі діти».

«Як жити далі?» – риторично запитує Глава Церкви. «Митрополит Андрей знову каже: хоч би що сталося, хоч би які обставини вас очікували завтра, післязавтра, ніколи не чиніть супроти вашого християнського сумління. Жодні обставини, жодні бойові дії не касують Божих Заповідей. Навпаки – серед моря хаосу, втрати орієнтирів, непевності, Господній Закон має бути нашим внутрішнім компасом. Ніхто не має права змусити вас чинити супроти Божого Закону, проти вашої християнської совісті», – переконаний Блаженніший Святослав.

Див. також: Олена Бідованець. Жити чи вмирати за Україну?

Глава Церкви звернув увагу молоді на цікавий образ у книзі Одкровення – держатися Слова. «Держатися Слова – на мою думку, це те, що ми маємо робити зі свого боку. Держатися Слова - у жодному разі не відступити, не втратити того, що ми отримали в час хрещення – не перестати бути християнами. Держатися з усієї сили того, що ми отримали в святих таїнствах Хрещення, Миропомазання і Євхаристії», – вважає Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні