УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Блаженніший Святослав: «Молитва і піст допомагають вилікувати наше невірство»

22.03.2015 20:19
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
7
Молитва і піст допомагають вилікувати наше невірство, допомагають нам відкрити, побачити нашу надію, яка присутня поруч із нами - відкрити особу Сина Божого, якого Дух Святий уприсутнює в нашому житті.

На цьому наголосив сьогодні, у четверту неділю посту, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Проповідник пригадав вірним слова Ісуса Христа, який сказав до своїх учнів, що звільнитися від зла, стати носіями надії можна лише тоді, коли людина зростає у вірі. «А для цього потрібна молитва і піст. Бо молитва – це розмова з Богом. Найперше це є ісповідь віри, що ми з вами як люди, як сотворіння не є самодостатніми. Ми були сотворені на образ Божий. І лише тоді, коли той образ живо спілкується зі своїм оригіналом – Небесним Отцем, він може бути сповнений Його духом. А коли ми постимо, то наче відмовляємося від їжі, яка походить від землі, від усього того, що може бути плодом людської праці. Ми відкриваємо себе на можливість сприймати корм, який походить від Бога», - вважає Предстоятель Церкви.

Блаженніший Святослав відзначив, що Церква завжди, особливо у важкі часи, була носієм надії, джерелом надії. «Чому? Бо в її лоні перебуває живий Бог. Навіть у Божественній Літургії присутній Син Божий, якого сьогодні до нас, у наш історичний момент посилає наш Небесний Отець, який є сповнений духом свободи, істини, духом, який той Син хоче нам подати. Але нам сьогодні так важливо є навчитися молитися словами батька, який шукав за надією: Боже, вірую, але допоможи моєму невірству», - сказав він.

«Коли поглянемо навколо себе, -  продовжив Глава Церкви, - побачимо так багато зневірених людей, - людей, які часто впадають у паніку, є розгубленими, кидаються у крайнощі, подібно до того хлопчини, в якого вселився був злий дух, кидаються у вогонь і воду. Дуже часто потребуємо знайти певну надію, яка ніколи не зрадить. Тому сьогодні побачимо своїми духовними очима, особливо, коли проходимо шлях молитви і посту, що та надія є. Цією надією є наш Спаситель. Він і мені, і вам подає свою життєдайну десницю. Та надія, яку нині подає нам Церква, є певна. Вона є сильніша за смерть. Хто вірить у воскреслого, ніколи не втратить надії».

Див. також: Архиєрейська Божественна Літургія у Патріаршому соборі Воскресіння Христового

«Просімо в Господа, щоб покріпив сьогодні нас, дав нам відчути свою близькість. Дав відчути, що Він є поруч із нами, що в Ньому є наша сила і наша надія», - закликав вірних Церкви Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні