УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Єпископи Синоду помолилися до Святого Духа та склали присягу

12.08.2013 11:12
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
11
11 серпня члени Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви на чолі з Предстоятелем УГКЦ Блаженнішим Святославом (Шевчуком) у Патріаршому cоборі Воскресіння Христового помолилися до Святого Духа. «Молебень до Святого Духа показує духовну природу того зібрання, яке ми називаємо Священним Синодом Єпископів УГКЦ.
Зображення 1 / 11 Користуйтеся клавішами для перегляду

 Церква хоче цим підкреслити, що рішення, що їх прийматимуть єпископи, мають на меті здійснювати не людські, а Божі плани. Але для того, щоб пізнати Божі плани щодо нашої Церкви, потрібна поміч Святого Духа. Саме тому на початку синодальних засідань ми збираємося разом, щоб призивати благодать і просвітлення Святого Духа. Ми проситимемо, щоб Бог дав нам мудрість шукати Його волі й силу здійснювати те, що Він від нас і від нашої Церкви хоче», – наголошує владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

Після Молебню єпископи склали присягу про нерозголошення питань, які обговорюються під час роботи Синоду. «Часом через необережні висловлювання може постраждати якесь добре діло чи особа. Тому цією присягою ми наче випереджаємо такі речі», – зазначає він.

Присягу про нерозголошення таємниці склали також священики та монахині, які матимуть доступ до синодальних обговорень.

Усі інші загальноцерковні питання, за словами Секретаря Синоду, будуть надбанням вірних. «Бо Синод не є якимось закритим зібранням. А це є зібрання людей, яким доручено провід у Церкві і які хочуть якнайкраще послужити Церкві та людям. Ми щодня повідомлятимемо про ті теми, які обговорюватимуть владики», – запевнив владика Богдан.

 

Департамент інформації УГКЦ

Додаток:

Синод Єпископів УГКЦ є найвищим законодавчим, судовим і керівним органом Церкви. Іншими словами, Синод є найвищою інстанцією з будь-яких питань, що стосуються життя помісної Церкви.

Інформаційний сюжет "Живого.ТБ" про відкриття Синоду

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні