УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Блаженніший Святослав разом із Карлом Андерсоном у Києві відкрили пам’ятну дошку о. Майклу Маꥳвні, засновнику «Лицарів Колумба»

20.10.2021 18:20
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
20 жовтня 2021 року у приміщенні Адміністративної будівлі при Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ відкрили пам’ятну дошку на честь блаженного о. Майкла Маꥳвні. Це священник з американського штату Коннектикут, який став засновником братерської організації чоловіків-католиків «Лицарі Колумба».

Участь у події взяли Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, владика Михайло Бубній, екзарх Одеський та національний капелан Лицарів Колумба в Україні, Карл Андерсон, колишній Найвищий лицар спільноти Лицарів Колумба, о. Андрій Хім’як, в.о. Секретаря Синоду Єпископів УГКЦ, учасники організації Лицарі Колумба, духовенство і поважні гості.

Карл Андерсон відзначив цінність цієї синодальної зали для відродження Української Греко-Католицької Церкви. «Це велика гордість, що ми маємо нагоду бути причетними до оновлення Української Церкви, зокрема до синодального залу, і того, що він означає для Церкви. Папа Франциск впродовж свого понтифікату наголошує, що синодальність – це велика особлива можливість для нас аби послужити Церкві», – мовив він.

Пам’ятна таблиця розташована перед входом у синодальний зал. Будівництво залу відбулося зокрема за фінансової підтримки братерської організації «Лицарі Колумба». Вже наступного року тут вперше буде засідати та приймати важливі для Української Греко-Католицької Церкви рішення Синод Єпископів УГКЦ.

У свою чергу, Блаженніший Святослав пов’язав цю подію із нещодавно започаткованою Святішим Отцем Папою Франциском підготовкою до наступного Синоду Католицької Церкви. Ця підготовка отримала назву – «Синодальний шлях». «Дуже важливо, щоб наша Церква тут в Києві, біля Патріаршого собору, головного храму нашої Церкви, мала достатньо простору для того, щоб тут відбувалися Синоди Єпископів нашої Церкви. Сьогодні ми зробили дуже важливий крок вперед. Щоби довершити спорудження нашої синодальної зали. Сьогодні ми відкрили цю пам’ятну дошку на честь о. Маꥳвні, блаженного священника, який заснував братство «Лицарів Колумба». Воно вже майже 10 років діє в Україні і виступило одним із жертводавців цієї синодальної зали», – підкреслив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви.

Відтак Предстоятель УГКЦ висловив слова вдячності усім жертводавцям, які долучилися до цієї справи та події. «Тому зараз, з одного боку рухаємось вперед, щоби цю залу докінчити, а з іншого боку, ми сьогодні дякуємо жертводавцям. Сьогодні сюди приїхав колишній Найвищий лицар цієї спільноти Карл Андерсон, який разом зі мною відкрив цю пам’ятну дошку на честь засновника братства – о. Майкла Маꥳвні. Ми ще раз дякуємо нашим жертводавцям, молимося за нових жертводавців і рухаємось вперед. Адже насправді не тільки наше літургійне життя, але теж життя «синодальної дороги», яку відкрив Папа Франциск, має мати достатньо простору, щоби проходити саме у Києві – серці нашої Церкви».

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні