УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій заохочує до створення міжконфесійних рад на місцевому рівні

10.06.2021 13:15
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
9 червня 2021 року Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій провела виїзне засідання у Фастові на Київщині.

Захід відбувся під головуванням Блаженнішого Святослава, Отця і Глави Української Греко-Католицької Церкви.

Перед початком засідання Глави Церков і релігійних організацій у супроводі мера міста Фастів Михайла Нетяжука зустрілися з місцевими жителями на центральній Соборній площі та взяли участь в урочистому висаджені дуба, як символу міцності та єдності народу України.

Під час засідання голова Фастівської ОТГ озвучив бажання місцевих релігійних діячів створити місцеву міжконфесійну раду з метою поширення на місцевий рівень позитивного досвіду міжконфесійного діалогу та державно-церковної взаємодії. Члени ВРЦіРО схвалили цю ініціативу та порадили створювати ради Церков і релігійних організацій в об’єднаних територіальних громадах як громадські спілки (із статусом юридичної особи чи без нього).

Глави конфесій також узгодили організаційні заходи з відзначення 25-річчя Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій. Зокрема, 17 червня відбудеться наукова конференція на базі КНУ імені Т. Г. Шевченка, а 24 червня святкові заходи будуть розпочаті урочистим засіданням ВРЦіРО.

Одним із ключових рішень ВРЦіРО стало прийняття Звернення щодо розв’язання проблеми невинно засуджених, у якому наголошується: «Оскільки в Україні не залишилось жодної правової процедури, передбаченої для виправлення судових помилок, закликаємо Президента України та Верховну Раду України якнайшвидше прийняти законопроєкт, який дасть можливість звільнення безневинно засуджених громадян України з несправедливої неволі та виконати найважливіше завдання – повернути надію та віру у справедливість для громадян України!».

ВРЦіРО закликає керівництво держави підтримати, а Верховну Раду України ухвалити законодавчі зміни, які відкриють можливість для перегляду вироків, стосовно яких є сумніви щодо їхньої справедливості, обґрунтованості чи наявні факти незаконного збору доказів, зокрема катувань.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами ВРЦіРО,
фото: о. Тарас Жеплінський

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні